Danai Media
Image default
Bedrijven

Zakelijk leasen

Wil je als zzp’er of als ondernemer leasen, maar weet je niet goed wat dat inhoudt en wat de beste opties zijn. Je kan je auto/bedrijfswagen zakelijk leasen. Dat houdt in dat je maandelijks een bedrag betaald voor het gebruik van de auto/bedrijfswagen je kan het een beetje zien als dat je een auto huurt. 

 

Zo heb je verschillende vormen van leasen. Je kan op lang of kort termijn leasen, maar ook kan je kiezen voor occasiun lease. Occasium lease is een tweedehands auto voor kort termijn wat je voor een lagere prijs kan krijgen. Een andere optie om te leasen is financial lease wat erg voordelig is voor u als ondernemer. Met financial lease financiert de bank de aanschafwaarde van de auto/bedrijfswagen en betaal jij als ondernemer de auto af gedurende de tijd. Zo kunt u de gefactureerde btw terugkrijgen tijdens de aangifte omzetbelasting. 

 

Voordelen van leasen 

  • maandelijks afschrijven

  • minder kosten

  • eerder haalbaar dan een auto kopen 

  • geen last van belastingen en onderhoud

 

De enige kosten die wel voor u zijn, zijn de benzinekosten. Dus mocht er een keer een rood lampje gaan branden of heeft de auto een onderhoudsbeurt nodig dan hoeft je je geen zorgen te maken, want dan zijn de kosten voor de leasemaatschappij als je dat in je contract opneemt. Zo kun je tijdens het leasen zorgeloos rijden.

 

De conclusie van leasen is dat je niet in een keer een fortuin hoeft te betalen en dat je voor jong en oud kunt leasen. Zo kun je op elke leeftijd in de meest toffe auto’s rijden die normaal gesproken moeilijk haalbaar zijn. Zo wordt alles in het contract besproken en weet je waar je aan toe bent en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele extra kosten.