Danai Media
Image default
Bedrijven

Op een veilige manier informatie onherstelbaar verwijderen van harde schijven

Computers en laptops hebben een levensduur van een beperkt aantal jaren. Helemaal bij zakelijk gebruik, worden computers en laptops intensief gebruikt. U kunt computers die zijn afgeschreven en voor u niet meer bruikbaar zijn op verschillende manieren wegdoen. U kunt ze gewoon bij de vuilnis zetten, maar ook een tweede leven geven. Wat u er ook mee doet, u moet altijd rekening houden met de harde schijf. Een zakelijk gebruikte computer of laptop heeft een harde schijf waar erg gevoelige bedrijfsinformatie op kan staan. U wilt natuurlijk niet dat deze informatie bij derden terechtkomt. Op welke manier kunt u informatie onherstelbaar verwijderen van harde schijven?

Waarom is informatie verwijderen zo belangrijk?

Het spreekt voor zich, dat u zich als bedrijf niet kunt veroorloven dat gevoelige informatie op straat komt te liggen of misschien zelfs bij de concurrent terecht komt. Maar ongeacht wat u zelf liever niet wilt, heeft u ook een wettelijke verplichting. Als bedrijf moet u wettelijk aan strenge privacymaatregelen voldoen. Aangezien gevoelige informatie op harde schijven ook namen, adressen en zelfs financiële gegevens van klanten en relaties kan bevatten, bent u ook in het kader van de privacywetgeving verplicht om uw harde schijven niet zomaar rond te laten slingeren. Met harde schijven vernietiging behoedt u uw bedrijf voor de gevolgen en voldoet u tevens aan de strenge privacywetgeving.

Softwarematige harde schijven vernietiging

Hoewel uzelf misschien denkt al heel drastische maatregelen te nemen door de harde schijf te formatteren, is dit niet altijd voldoende. Kwaadwillenden die op zoek zijn naar uw gegevens, zullen met technische hoogstandjes ongetwijfeld gegevens terug kunnen halen. Er bestaat wel speciale software waarmee u op softwarematige manier gegevens onherstelbaar kunt laten verwijderen. Wilt u nog meer zekerheid én softwarematig uw harde schijf vernietigen? Dan kunt u hiervoor terecht bij CTC IT Solutions. Met dataverwijdering wordt op zeer professionele wijze alle informatie definitief verwijderd en kan informatie nooit meer teruggehaald worden.

Fysieke harde schijven vernietiging

De meest drastische methode voor het verwijderen van data van een harde schijf, is door de harde schijf letterlijk te vernietigen. Door het vernietigen van de harde schijf wordt deze echt onbruikbaar. Niet alleen u, ook anderen kunnen geen gebruik meer maken van de harde schijf, deze wordt gereduceerd tot een hoopje schroot. Dit is een zeer goede oplossing als u echte zekerheid wilt dat uw data nooit meer door iemand kan worden teruggehaald. Voor deze vorm van harde schijven vernietiging schakelt u het beste een professioneel bedrijf in, zoals CTC IT Solutions. CTC IT Solutions biedt hiermee de absolute garantie dat uw data tezamen met uw harde schijven vernietigd wordt. Voor u zal dit een prettig idee zijn, dat u zich geen zorgen hoeft te maken over alle gevoelige data die nog op oude computers, laptops en smartphones staat.