Danai Media
Image default
Bedrijven

Ga eens in het buitenland werken!

Heb je misschien genoeg van ons koude kikkerlandje? Wil je misschien ergens heen waar de cultuur anders is, of waar een minder strenge lockdown speelt? Je zou niet de eerste zijn. Wat je reden ook is, naar het buitenland gaan voor een beetje ervaring en een andere omgeving kan erg goed lijken. Heb jij even geluk, want er zijn steeds meer opties! Bedrijven outsourcen meer en als je twee verschillende talen spreekt kun je ook een beentje voor hebben bij sommige vacatures.

Wonen en werken

Vaak is de grootste kritiek op dergelijke vacatures in het buitenland dat je minder betaald krijgt dan in Nederland. Dat klopt, maar het loon is vaak gebaseerd op het loon van het land van bestemming. Dat betekent dus dat je relatief net zo veel of meer overhoudt als je daar een woning gaat huren, boodschappen moet doen, etc. Wil je dus vooral voor het avontuur gaan dan zijn dit soort dingen een hele goede optie. Aan wat voor vacatures kun je denken?

Logistiek en callcenter

Dit zijn de grootste sectoren vaak, waarbij er bij een callcenter ook regelmatig wordt gevraagd naar iemand die de taal beheerst uit een ander land. Dit kan voor allerlei bedrijven zijn. Ook de logistiek is een populaire sector. Kijk maar naar Nederland en Poolse werknemers in de logistiek. Als een bedrijf dit soort plekken gaat outsourcen, dan hoeven ze ergens anders nog minder loon te betalen. Zo is het daar aantrekkelijk voor het bedrijf, en kunnen ze jou iets bijzonders aanbieden. Je ziet dit veel gebeuren in landen zoals Griekenland. Begin maar gewoon eens met het zoeken naar een vacature Aruba.

Vacature Aruba

Denk je dat zoiets als een callcenter helemaal niets voor jou is? Dan kun je ook gaan nadenken over het zoeken van een vacature in een gebied dat je voor ogen hebt. Zo kun je gaan kijken op vacature Aruba. Eén zo’n vacature Aruba is een selectie voor een gezondheidsspecialist. Daar moet je misschien voor gestudeerd hebben, maar als je andere skills hebt kun je vast ook iets vinden in een land. Je moet hierbij voornamelijk rekening houden met welke talen er van je gevraagd worden en waarom jij graag naar een land wilt. Wil je tijdelijk wonen en werken voor de bijzondere ervaring, dan kun je vrijwel alles aannemen dat er is.

https://www.healthz.eu/werken-op-aruba/