Danai Media
Image default
Bedrijven

Reünie organiseren

Misschien denk je er al een tijdje over na. Hoe zou het toch gaan met al die oude klasgenoten die je al jaren niet meer hebt gezien? Dé oplossing hiervoor is natuurlijk het organiseren van een reünie. Hiermee breng je alle ouderwetse gezelligheid weer bij elkaar. Maar waar moet je ergens beginnen? Je leest het in deze blog.

Plan van aanpak

Maak een plan van aanpak. Ga je de reünie in je eentje organiseren of heb je toevallig nog contact met een aantal oude klasgenoten? Het verzamelen van contactgegevens van alle genodigde kan nog best wel een uitdaging zijn. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als social media. Wanneer iemand geen Facebook of Instagram heeft, vind je hem vast wel op LinkedIn.

Datum

Een man of 30, inmiddels allemaal een eigen leven met wellicht compleet verschillende invullingen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over waar iedereen inmiddels is gaan wonen. Het vinden van een geschikte datum kan lastig zijn. Plan daarom verder vooruit en maak gebruik van bijvoorbeeld een datumprikker. De kans dat iedereen aanwezig kan zijn is heel klein. Laat de reünie daarom gewoon doorgaan als het merendeel wel kan. Op deze manier weet je misschien nog wat mensen te overtuigen hun andere plannen te verzetten en toch naar de reünie te komen.

Beamer huren

Bij een reünie draait het natuurlijk om herinneringen. Duik in de fotoboeken en scan oude foto’s in. Wellicht heb je nog wel diskettes liggen. Niks is leuker dan deze foto’s opnieuw te bekijken op de reünie. Een beamer huren kan handig zijn om de foto’s met de hele groep te kunnen bekijken. Wanneer je een beamer gaat huren moet je natuurlijk wel rekening houden met de locatie. Zoek daarom van tevoren een geschikte locatie uit voor het organiseren van de reünie. Wellicht kunnen jullie een beamer huren op de uitgekozen locatie.

Activiteiten

Naast het bekijken van oude foto’s kun je natuurlijk ook nog andere activiteiten organiseren. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes die jullie in die tijd deden. Zorg voor wat oud-Hollandse spelletjes of huur een oude arcade machine. Niks is te gek! Let wel even op jullie budget.