Danai Media
Image default
Bedrijven

Wat te doen in Breda?

Breda werd in 2017 uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland! Wij snappen dat zeker wel want een dagje Breda is super gezellig! In Breda kan je een terrasje pakken, winkelen, Street art spotten, historische bezienswaardigheden bezoeken en in een bootje over de singels varen. Dit is natuurlijk maar een klein voorbeeld van alle leuke dingen die je in Breda kunt doen!

Uit eten in Breda

Breda stikt van de leuke eetgelegenheden, die bij een dagje Breda zeker niet mogen worden overgeslagen! Van simpel tot culinair hoogstaand, je kan het allemaal vinden in Breda! Er is zóveel keus! Kijk even op tripadvisor welke restaurants jij wilt gaan bezoeken.

Onze Lieve Vrouwe kerk

De Grote Kerk van Breda heeft een prominente plek op het centrale plein, de Grote Markt van de stad. Deze Brabants Gotische kerk torent bijna honderd meter hoog boven de stad uit. Je kan de toren van de kerk beklimmen, voor een spectaculair uitzicht over de stad en de omgeving. In de kerk ligt het Prinsenkapel, dit is het mausoleum waar een aantal prominente voorvaderen van de Koninklijke familie liggen begraven. In een zijbeuk van de kerk vind je een bronzen doopvont uit 1540 en centraal in de kerk is het grote kerkorgel te bewonderen.

Breda per fiets bewonderen

Om de leuke stad in een dag te bewonderen in het leuk om een fiets te huren zodat je gemakkelijk en snel alles kunt zien tijdens jou dagje uit! Je kunt de stad ook verkennen tijdens een segway tour met een gids die je alle leuke plekken kan laten zien en je iets leert over de geschiedenis van de stad.

Als je motorrijles in Breda volgt bij een motorrijschool Breda, kan je de stad goed leren kennen terwijl jij oefent voor het behalen van je motorrijbewijs. Motorrijschool Breda is ook een goede optie als je rondom Breda woont.

https://rijschoolbreda.nl/motorrijschool-breda/