Danai Media
Image default
Dieren

Last van ratten? Kies dan voor rattenbestrijding!

Waar muizen nog wel eens als schattig wordt bestempeld, is daar in het geval van ratten bijna geen sprake van. Ratten staan bekend als ziekteverspreiders. Verder zijn ratten met hun sterke tanden in staat door vele materialen heen te knagen met als mogelijk gevolg, knaagschade en brand door kortsluiting.

 

Bij aanwezigheid van ratten in de buurt van mensen is het noodzakelijk deze zo snel mogelijk te bestrijden. Meer over rattenbestrijding vertel ik je hieronder! 

 

Waarom ratten bestrijden?

Ratten zijn opportunistische knaagdieren die altijd en overal op zoek zijn naar eten. Het is zelf zo erg dat zij zich, als dit nodig is, een weg naar binnen knagen om aan voedsel te komen. Naast knagen zijn ratten ook goede klimmers en weten zij bijna altijd wel een opening te vinden.

 

Naast het veroorzaken van schade door het knagen en klimmen, kunnen ratten voor nog vele verregaande gevolgen zorgen:

 

–       Ratten verspreiden ziektes

–       Ratten vervuilen voedselvoorraden met uitwerpselen en urine

–       Ratten veroorzaken geluidsoverlast en stankoverlast

 

Om te voorkomen dat jij last gaat krijgen van deze gevolgen, is belangrijk om alle toegangswegen voor ratten af te sluiten met knaagbestendige materiaal. Ook als je alleen nog maar buiten rattenhebt gesignaleerd, is het van belang een expert op het gebied van ongedierte het pand onder de loep te laten nemen. Voorkomen is beter dan genezen, zoals we ook wel zeggen!

 

Hoe ratten bestrijden?

Heb je last van ratten in huis, dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. Binnen kunnen ratten bestreden worden middels een val. Wanneer echt niet anders kan, kan gebruik gemaakt worden van giftig lokaas; als zal dit zo veel mogelijk voorkomen worden! Uiteindelijk is de belangrijkste vraag toch hoe de ratten binnen zijn gekomen en hoe dat in het vervolg voorkomen kan worden.

 

Geen last van ratten in huis, maar buiten, ook dan snap ik dat je deze dieren daar liever niet hebt! Het is niet meer toegestaan om buiten gif te gebruiken voor rattenbestrijding. Een gifvrije methode om buiten ratten te bestrijden is middels afschot, Met een persluchtbuks met nachtzichtapparatuur kunnen ratten op zicht bestreden worden. Verder kan de populatie ook worden ingedamd met kisten met klemmen.

 

Heb jij last van ratten of ander ongedierte? Laat dan zo snel mogelijk de ongediertebestrijding komen om verregaande gevolgen te voorkomen!

 

https://www.bestrijdingservicefriesland.nl/ongediertebestrijding/ratten-bestrijden