Danai Media
Image default
Bedrijven

Hoe promoot je producten via Instagram?

Mede door de corona pandemie die begon in 2020, is Instagram meer ruimte gaan bieden voor kleine bedrijven die hun producten online willen promoten. Je hoeft hier in principe niet veel geld voor te betalen als je goed mee doet met de trends. Het algoritme van Instagram zal dan vanzelf jouw content oppakken en dit delen met je doelgroep. Wil jij weten hoe jij met de trends van Instagram mee kan gaan en content kan maken die Instagram als geschikt ziet voor jouw doelgroep? Lees dan de onderstaande tips.

Stijl

Het woord ‘aesthetic’ is de laatste jaren erg populair geworden op Instagram. Het is belangrijk voor accounts om een gebalanceerd profiel te hebben dat volledig in dezelfde thema is en blijft. Wil jij bijvoorbeeld minimalistische kleding aanbieden op jouw bedrijfsaccount? Zorg dan dat dit ook overeenkomt met de stijl van je account. Kies dus voor simpele en neutrale kleuren en hou je feed rustig.

Verzendverpakking

Het is de laatste jaren ook erg populair geworden voor bedrijven op Instagram om hun verzend dozen te laten zien aan Instagram gebruikers. Deze verzenddozen zien er vaak erg mooi uit. Onderzoek laat zien dat wanneer een profiel mooie verzend dozen gebruikt dat er ook werkelijk meer aankopen worden gedaan op het Instagram profiel.

Transparantie

Tegenwoordig houden consumenten van transparantie. Laat je gezicht dus vaak zien op je profiel. Je komt zo ook meteen een stuk authentieker over. Beantwoord vragen van mensen die een reactie achterlaten en wees transparant over de materialen of ingrediënten die jouw producten bevatten. Mensen schaffen liever producten aan van kleine bedrijven die ze als betrouwbaar en hardwerkend zien. Denk er ook aan om vaak een winactie te doen, hierbij kun je erg veel gratis promotie krijgen.

https://verpakgigant.nl/product-categorie/verzenddozen/