Danai Media
Image default
Bedrijven

Wel of geen makelaar?

Wel of geen makelaar? Daar denken steeds meer mensen over na. Een goede verkoop kan jouw veel geld opleveren. Daarnaast is het voor jou misschien ook van belang dat je bij de verkoop van het huis, een goed gevoel hebt bij de kopende partij. Je wilt de buurt ook netjes achterlaten en het huis overdragen aan mensen die er op hun plek zijn.

‘Daar heb je een makelaar in Klimmen voor nodig’

In principe heb je er technisch gezien geen makelaar meer voor nodig. Het hele verkoopproces kan ook zonder makelaar. Daarnaast zijn er makelaars die werken op basis van het percentage op de verkoopprijs en makelaars die werken met een vaste prijs.

Wil je zelf jouw huis verkopen? Dat kan, maar dan ben je ook zelf overal voor verantwoordelijk: jouw huis online zetten, foto’s maken, een goede prijs bepalen, afspraken regelen voor kijkers, de onderhandelingen en de research.

Research? Ja dat is ook nodig. Stel er staat een huis te koop Klimmen (bij Valkenburg). Dan moet je wat weten over de prijzen in de Klimmen. Voor welke prijs worden de huizen daar normaal verkocht en waardoor komt dat? Je moet ingelezen zijn in de situatie. Want je wilt natuurlijk dat je huis te koop Klimmen niet te duur wordt.

Woon je niet in Klimmen? Dan is dat een stuk lastiger zelf te bepalen. Wat je dan kunt doen is een makelaar in Klimmen zoeken. Het moet in ieder geval een makelaar met Klimmen als interessegebied hebben. Inside informatie is namelijk wel handig voor een goede verkoop.

Zelf doen?

Wil je zonder makelaar jouw huis verkopen of een huis kopen? Dan is een tussenoplossing ook mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld de fotografie uitbesteden, als je dat toch iets te lastig vindt. Nog een oplossing is om met een makelaar afspraken maken, over wat je zelf wil doen en wat de makelaar doet.

Het is wel lastiger, om jouw huis zonder makelaar te verkopen. Je hebt namelijk een makelaar nodig om jouw huis op Funda te krijgen. Wat nog een voordeel is, dat een makelaar jou kan informeren over risico’s bij een woning. Zo kun je bijvoorbeeld een zogenaamde Bouw Techno Keuring laten aanvragen, als je het nog niet helemaal vertrouwd.

https://www.boon-heuvelland.nl/makelaar-klimmen/