Danai Media
Image default
Aanbiedingen

Drie essentiële onderdelen voor jouw boot

Ga jij graag het water op? Dan is het een goed idee om je eigen boot aan te schaffen. Als jij dit van plan bent, is Boottotaal jouw beste vriend. Zij bieden alles aan wat je boot nodig heeft: van de boot zelf tot het kleinste onderdeel op je boot. In deze blog lichten we drie essentiële onderdeel van elke boot uit. Lees snel verder!

 

  1. Ankers

Het klinkt misschien raar, maar het leukste deel van varen is misschien wel aanmeren. Als jij een leuk plekje hebt gevonden, kun je middenin de natuur heerlijk tot rust komen. Misschien heb je wel een leuk strandje gevonden dat alleen met boot bereikbaar is. Met je nieuwe boot vaar je hiernaar toe en leg je hier aan. Maar, om dit te doen, heb je wel een anker nodig. Dit gewicht brengt jouw boot tot stilstand en zorgt ervoor dat deze niet wegdrijft. Er zijn verschillende soorten ankers: hiermee moet je rekening houden voordat je het water op gaat, want niet elk anker is geschikt voor elke boot.

 

  1. Fenders

Een bootonderdeel dat essentieel is voor jouw vaarervaring, zijn de fenders van je boot. Deze luchtkussens vangen de klap op die je maakt als je gaat aanmeren, of als je per ongeluk met een object in aanraking komt. Het is belangrijk dat jij je fenders regelmatig controleert, aangezien de luchtdruk van je fenders goed moeten blijven. Is deze te laag, dan wordt de klap minder goed opgevangen en zul je op de boot een harde klap kunnen voelen. Dit is natuurlijk niet iets waar je je druk over wilt maken, aangezien je juist comfortabel wil kunnen varen. 

 

  1. Buitenboordmotor

Dit is niet voor elke boot het geval, maar buitenboordmotoren zijn voor vele boten een essentieel onderdeel. Zonder dit onderdeel kan de boot zich niet verplaatsen en zul je alles met peddels moeten doen. Dit kan ook leuk zijn, maar voor een optimale ervaring raden wij toch aan om een goede buitenboordmotor aan te schaffen. Bij Boottotaal vind je veel verschillende soorten buitenboordmotoren, van verschillende merken en verschillende prijsklassen. De perfecte buitenboordmotor voor jouw boot zit er dus gegarandeerd tussen!

 

https://www.boottotaal.nl/