Danai Media
Image default
Dieren

Steenmarters bestrijden

Steenmarters zijn schattige dieren die vaak worden gezien in stedelijke gebieden en op het platteland. Hoewel ze er misschien schattig uitzien, kunnen ze schade aanrichten aan eigendommen en kunnen ze een overlast veroorzaken. Als je je houdt aan deze tips, kun je steenmarters bestrijden op een humane manier.

 

De eerste stappen

Een van de eerste stappen bij het bestrijden van steenmarters is het identificeren van hun toegangspunten. Dit kan gaten en scheuren in muren, daken en vloeren zijn. Het is belangrijk om deze toegangspunten te dichten om te voorkomen dat de marters binnenkomen. Je kunt dit doen met gaas, kit of platen van metaal of plastic. Een andere manier om steenmarters te bestrijden is door geur- en geluidsdeterrents te gebruiken. Er zijn verschillende soorten geur- en geluidsproducten beschikbaar op de markt die speciaal zijn ontworpen om steenmarters af te schrikken. Deze kunnen worden geplaatst op toegangspunten of rond de omtrek van het pand. Een ander geluidsdeterrent kan een ultrasoon apparaat zijn, wat voor mensen onhoorbaar is maar wel een negatieve invloed op steenmarters heeft.

 

Wees netjes

Als de steenmarters al binnen zijn, is het belangrijk om ze op een humane manier te verwijderen. Het is belangrijk om te onthouden dat steenmarters beschermde dieren zijn en dat het illegaal is om ze te doden. Er zijn verschillende soorten vallen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om steenmarters te vangen en vrij te laten op een geschikte locatie. Het weren van ongedierte is ook duurzamer dan bestrijden. Een andere manier om steenmarters te bestrijden is door hun leefomgeving onaantrekkelijk te maken. Dit kan betekenen dat u voedselresten en afval goed opruimt en dat u nestplaatsen, zoals houtstapels en holle bomen, verwijdert. Het is ook belangrijk om de omgeving rondom uw eigendom te verlichten, zodat steenmarters minder geneigd zijn om zich daar te vestigen.

 

Ten slotte kunt u ook overwegen om professionele hulp in te schakelen. Een professionele ongediertebestrijder kan u helpen bij het identificeren van de toegangspunten en kan u adviseren over de beste manieren om steenmarters te bestrijden. Ze kunnen ook helpen bij het installeren van deterrents en bij het humane verwijderen van de dieren.

 

 

 

https://www.bestrijdingservicefriesland.nl/ongediertebestrijding/steenmarters