Danai Media
Image default
Bedrijven

Mogelijkheden tot slotenmaker

Slotenmakers is al een eeuwenoud beroep, de opkomst van dit beroep ontstond ongeveer vierduizendjaar geleden in het oude Babylon en Egypte. Mensen begonnen toen waarde en belang te hechten aan materiële objecten. Hiervoor moesten de objecten veilig bewaard worden. Deze monetaire behoeften zorgde voor de komst van uitvindingen zoals sloten en sleutels.  

Cursussen

In Nederland is het niet verplicht om een cursus of opleiding te volgen tot allround slotenmaker. In België is het echter wel verplicht om een opleiding te volgen, voordat je dit beroep mag uitoefenen.

Indien je graag een slotenmaker wilt worden, is het toch belangrijk om een opleiding of cursus te volgen. De meeste mensen nemen namelijk vaak alleen een gecertificeerde (Nssg) slotenmaker aan. Er zijn namelijk veel oplichters in omloop.

Wat is een slotenmaker

Een slotenmaker heeft diverse werkzaamheden en is gespecialiseerd in diverse sloten. Een slotenmaker is een vakman en heeft daarnaast ook veel verantwoordelijkheden. Enkele voorbeelden van werkzaamheden zijn: adviseren over veiligheidssloten, installeren van sloten bij mensen en het openen van deuren (indien het slot niet meer werkt). Ook zijn er sales werkzaamheden zoals: het verkopen van sleutels en sloten. Een slotenmaker leert ook enkele vaardigheden van de volgende beroepen: beveiligingsmonteur en beveiligingsadviseur. Het is zeer belangrijk dat je de klanten kunt informeren en adviseren over veiligheidsoplossingen.  

Wat zijn de vaardigheden van een slotenmaker?

Communicatieve vaardigheden, affiniteit met sloten, commerciële instelling, technisch inzicht, plannen, betrouwbaarheid, secuur, dienstbaarheid en organiseren zijn vaardigheden die een allround slotenspecialist moet hebben. Een voorbeeld van een gecertificeerde slotenmaker is slotenmaker Roermond.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-roermond/