Danai Media
Image default
Mode en Kleding

De heerlijke ondersteuning van Birkenstocks

Het zou logisch zijn te denken dat een zachtere en meer “dempende” schoen comfortabeler zou zijn. Maar in feite is het Birkenstock-concept van comfort gebaseerd op firm, orthopedisch correcte ondersteuning. Net als een kwaliteitsmatras hebben voeten behoefte aan een stevige ondersteuning en een correcte positionering voor maximaal comfort en gezondheid. Ons voetbed heeft een goede ondersteuning van de voetboog, een diepe hielcup en voldoende ruimte bij de tenen – dit alles om het gewicht gelijkmatig over de hele voet te verdelen. Het resultaat is een verbeterde houding en balans voor meer comfort tijdens het lopen.

Het Birkenstock voetbed is gemaakt van veerkrachtig kurk/latex en is zo gevormd dat het een gezonde loopomgeving voor uw voeten creëert. Bovendien is het kurk/latex-mengsel buigzaam en reageert het op de natuurlijke lichaamswarmte. Daarom past het voetbed zich na verloop van tijd aan de eigenschappen van de individuele voet aan. Veel langdurige dragers van Birkenstock slippers merken dat het comfort toeneemt naarmate de schoenen langer gedragen worden. De vorm van een Birkenstock volgt de contouren van een gezonde voet.

Het passen van Birkenstocks is iets heel persoonlijks: sommige dragers nemen graag een iets grotere maat en laten extra ruimte achter de hiel en voor de tenen, terwijl anderen graag een iets kleinere maat nemen voor een goede, bijna omhelzende pasvorm. Bij het bepalen van de lengte van uw Birkenstocks is de belangrijkste factor waar de boog van de sandalen uw voet raakt.

Voor een optimale ondersteuning van uw Birkenstocks adviseren wij u de maat zo aan te passen dat uw hiel gelijk in de hielkuip zit en uw tenen de voorste rand benaderen, maar niet raken. Op deze manier hebben de boog van het voetbed en de teenstang (de kleine bobbel die onder uw tenen zit) een betere kans om u goed te passen. Natuurlijk kan de pasvorm en ondersteuning van de Birkenstock ook sterk worden beïnvloed door de mate waarin de bandjes aansluiten.

Als de bandjes te los zitten, schuift uw voet meer over het voetbed, waardoor de voetholte, de steun en het comfort worden beïnvloed. Wij hebben in de loop der jaren ontdekt dat uw Birk-bandjes het beste relatief strak kunnen worden aangetrokken. Het gaat erom een middenweg te vinden tussen stabiliteit aan de voet en comfort.