Danai Media
Image default
Woning en Tuin

Met deze inspiratie de tuin opnieuw inrichten

De tuin is een onderdeel van het huis, waarin je graag wil genieten van de zomer. Deze moet aansluiten bij jouw smaak en stijl. Inspiratie nodig? Hier vind je 10 ideeën voor inspiratie in de tuin!

Hoe kun je je tuin het beste inrichten?

je hebt vast een mooi ontwerp in gedachten, maar die moet wel aansluiten bij jouw smaak en stijl. Daarom is inspiratie zo belangrijk. Inspiratie kun je opdoen door oude tuinboeken te lezen, maar misschien vind je eerder inspiratie in de magazines? daarna moet jij natuurlijk aan de slag! Maak gebruik van je tuinontwerp en ga aan de slag met het inrichten. Het is goed om te beginnen bij een klein gedeelte.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een nieuwe schutting of knap de tuinafscheiding op met deze leuke ideeën:

  • Hang kleine plantjes aan de schutting, dit geeft meer leven in de tuin.
  • Door bloembakken op verschillende hoogtes te plaatsen, krijg je diepte in de tuin.
  • Wil je meer bescherming tegen wind en regen? Zet dan een overkapping of pergola neer!
  • Met wat leuke accessoires kun je de tuin helemaal naar jouw smaak inrichten. Denk hierbij aan een mooi tuintafeltje, wat leuke stoelen of zelfs een hangmat!
  • Als laatste tip: maak gebruik van de natuurlijke elementen in je tuin. Dit kan door bijvoorbeeld een boom te planten of struiken neer te zetten. Zo creëer je schaduw in de zomer en bescherming tegen de wind.
  • Wil je meer inspiratie? Bekijk dan onze tuinpagina op Huis Inrichten! Hier hebben ze allemaal leuke ideeën verzameld voor het inrichten van de tuin.

Welke tuintegel is de beste keuze en waarom?

Er zijn verschillende tuintegels te koop. Een van de meest populaire is nu de keramische tuintegel. Dit komt omdat ze niet vatbaar zijn voor groene aanslag en zijn daarnaast slijtvast en kleurvast. Je kunt dus lang genieten van een mooie bestrating.