Danai Media
Image default
Bedrijven

Eenvoudig metaalslijpen

Er zijn veel manieren om metaal te slijpen. Maar het hangt altijd af van hoe zwaar en robuust het stuk metaal is dat je wilt slijpen. Het belangrijkste van metaalslijpen is de grinder.

Wat voor soort grinder moet worden gebruikt voor metaalslijpen?

Als u een groot en stevig stuk metaal wilt slijpen, zorg er dan voor dat uw molen veel koppel en hoge snelheid heeft. Als het gaat om zwaar slijpen, is koppel het juiste aspect. Bij het snijden van plaatmetaal zorgt een doorslijpschijf op een elektrische grinder voor een snelle verwerking van het metaal zonder te kleven.

Maar je moet ook weten dat te veel kracht niet echt een fijne aanraking toestaat. De nadelen van elektrische slijpmachines zijn de prestaties. Als u fijn metaal moet slijpen, is een elektrisch gereedschap met veel watt niet de beste keuze. Er zijn echter ook enkele modellen waarmee u de snelheid kunt regelen met een schakelaar. Dit garandeert een lage oppervlakteruwheid.

Slijpschuurzand of slijpstenen voor metaal

Er zijn twee soorten slijpstenen – slijpstenen en slijpstenen. Stenen worden bijna uitsluitend gebruikt in persluchtgereedschap voor persluchtgereedschap en zijn vooral geschikt voor fijn slijpen. De wielen worden gebruikt met zowel pneumatisch als elektrisch gereedschap en zijn veruit het meest gebruikte slijpgereedschap. Slijpschijven zijn ideaal voor grote klussen – voor het reinigen van lassen en het verwijderen van grote hoeveelheden materiaal. Het grootste voordeel van een slijpschijf is dat deze snel, agressief en goedkoop is. Je kunt goede slijpstenen kopen voor één of twee euro en ze zijn nu verkrijgbaar in elke supermarkt. Hoewel het slijpwiel het nietje is voor materiaalverwijdering, zijn er enkele belangrijke nadelen.

Slijpschijven snijden hard en snel. Ze brengen veel warmte in het metaal, wat prima is als je een grote gietvorm slijpt. Zorg er daarom voor dat u tijdens het slijpen altijd een korte pauze neemt en houd het slijpoppervlak altijd nat en vochtig met water. Veel betere gereedschappen zijn beschikbaar voor het reinigen van lasnaden op metalen platen. Een ander probleem met schurende wielen is dat ze breekbaar zijn. De schijven zijn gemaakt van samengeperst composietmateriaal, zodat ze kunnen barsten als ze door hitte in een kras of barst komen en overal brutale granaatscherven afleveren. Daarom is er ook een bepaald risico als u het metaal met slijpstenen wilt slijpen. Draag daarom altijd een veiligheidsbril bij het slijpen met metalen schijven.

https://vangeenen.nl