Danai Media
Image default
Bedrijven

De zomer staat voor de deur

Je hebt het de laatste weken al enigszins kunnen merken: het begint weer lekker warm te worden! We zijn ondertussen al in april en dat betekent dat zomermaanden er weer aan zitten te komen. Voor veel mensen de beste tijd van het jaar. Het zonnetje zorgt ervoor dat je beter in je vel zit en daar wordt iedereen blij van. Nederlanders houden ervan om deze periode voor het grootste deel in hun eigen tuin door te brengen, maar dat kan pas wanneer de tuin ook daadwerkelijk helemaal zomer-ready is. Dit kun je het beste voor de zomer zelf doen, zodat je tijdens de zomer alleen nog maar hoeft te genieten. Maar hoe maak je jouw tuintje nu klaar voor de zomer?

 

Verfris al het groen in je tuin

Het is tijd om de planten, bloemen en bomen in je tuin te gaan verversen. Het is de afgelopen tijd koud geweest en dat zorgt er vaak voor dat je dierbare groen niet meer zo fris is als het ooit is geweest. Het is niet meer dan normaal om deze te vervangen en/of op te frissen. Dit betekent als eerste: handen uit de mouwen en ga een groen container huren. Voordat je nieuw groen kunt halen voor je tuin moet je de oude weggooien. Om van al dit afval af te komen ga je een groen container huren. Een groen container huren doe je ook omdat al dit groenafval niet in je normale groene container past. Heb je al het oude groen weggegooid, ga dan een langs de Intratuin om te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Niets ziet er beter uit in een tuin dan frisse, kleurrijke planten.

 

Het gras maaien

Als je toch een groen container gaat huren kun je meteen het gras gaan maaien. Waarschijnlijk heeft de winter ervoor gezorgd dat je veel gele of droge plekken in je gazon hebt. Tijd om hier iets aan te doen. Je kunt ervoor kiezen om groeimiddel op het gazon te zaaien of, als je er de tijd voor hebt, je kunt compleet nieuw gras gaan leggen.

 

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/