Danai Media
Image default
Woning en Tuin

Woonkamer tunen voor gevorderden!

Een woonkamer is waarschijnlijk de belangrijkste ruimte van het huis. Het is de plek waar alles gebeurt, ontspannen na het werk, ontspannen in het weekend, gezellig samenzijn met familie enzovoort. Het is dus duidelijk dat uw woonkamer er goed uit moet zien en tegelijkertijd functioneel moet zijn. Maar hoe zorgt u ervoor dat u het meeste uit uw woonkamer haalt? Dat kunt u hier lezen!

 

Een goede kleurencombinatie is sfeerbepalend

Denk van tevoren goed na over de kleur die je in de kamer wilt gebruiken en de kleur van de binnenmuur. Wees ook eerlijk tegen jezelf. Als geel je lievelingskleur is, wil dat nog niet zeggen dat je hele woonkamer op een geel kleurboek moet lijken. U moet zich eerst afvragen wat voor sfeer u wilt creëren. Door standaardkleuren als grijs en wit te gebruiken, creëer je vaak een gevoel van rust.

 

De juiste tafel en de juiste stoelen

In de woonkamer staan waarschijnlijk ook een tafel en stoelen. Of dit nu een eettafel of een salontafel is. Eettafels zijn over het algemeen groter en er staat ook meer dan een tafel. Want als je een eettafel hebt gekozen die je mooi en praktisch vindt, moet je ook stoelen vinden die daarbij passen. Stoelen op zich kunnen best lastig zijn om te vinden. Naast het feit dat ze er goed uit moeten zien, is het ook erg belangrijk dat ze uw vloer niet beschadigen. Veel stoelen zullen krassen op de vloer maken. U kunt dit tegengaan door een vloerglijder te gebruiken. Vloerglijders zijn een soort dopjes die je op de poten bevestigt zodat ze soepel over je vloer kunnen bewegen.

 

Een bijpassende mat of vloerkleed doet wonderen

Een ander alternatief voor de vloerglijder is een bijpassende mat of vloerkleed. Die kunt u op een aantal plaatsen gebruiken. Onder de eettafel zou een optie zijn, maar ook in de ruimte rond de tafel. U kunt ook bepalen hoe groot u het wilt hebben. Wil je een subtiel vloerkleedje of wil je juist recht voor z’n raap? De vrijheid van keuze is aan jou.

 

Hopelijk hebben deze tips jou en je woonkamer de uitstraling gegeven die ze verdient!

https://webdesign-websolutions.nl/cruciale-tips-om-jouw-woonkamer-te-pimpen/