Danai Media
Image default
Woning en Tuin

Welke parasieten leven in nestmateriaal van vogels?

Vogels zijn majestueuze en buitengewone wezens. Ze werken dag en nacht, op zoek naar stokken en rietjes om hun nest te bouwen. Deze wonderbaarlijk vervaardigde nesten doen je verwonderen over de schoonheid van de natuur. Echter, nadat hun jongen leren vliegen, verlaten deze vogels hun nesten en vliegen ze weg. Deze verlaten nesten hebben dan de neiging om de broedplaats te worden van verschillende parasieten. Hier zullen we het hebben over enkele van de parasieten die in vogelnesten voorkomen.

Vogelmijten

Vogels, en dan met name duiven, kraaien en kauwen hebben de neiging om roofdieren te vermijden en hun nesten in hoekjes te bouwen. Het dak van uw huis kan een ideale locatie zijn voor bijvoorbeeld een kauw nest. Als dat het geval is, dan is de kans groot dat het nest besmet is met vogelmijten.

Vogelmijten of kippenmijten zijn de meest voorkomende parasieten in vogelnesten en zijn over het algemeen minder dan een millimeter groot. Deze mijten hebben geen menselijk bloed nodig om te overleven. Deze kleine achtpotige wezens kunnen echter hinderlijk worden als ze je huis binnenkomen. Vogelmijten leven op de lichamen van vogels en voeden zich met hun bloed.

Kleef dichte vlooien

Deze parasitaire vlooien begraven zichzelf in de huid van de gastheer en leggen hun eieren. Meer algemeen bekend als pluimvee vlooien, zijn plakkerige vlooien iets kleiner dan de gemiddelde vlo. Hoewel deze vlooien vooral vogels treffen, zijn er gevallen geweest van hechte vlooien die zich in de menselijke huid begraven.

Vogel teken

Vogel teken zijn zachte teken die veel voorkomen bij kippen, ganzen en eenden. In sommige gevallen kunnen ze echter vogels infecteren en een parasiet van hun nest worden. Deze teken kunnen uw huis binnendringen en in sommige gevallen allergische reacties veroorzaken. Ze hebben een langere levensduur en kunnen tot vier jaar zonder voedsel leven, waardoor het nog moeilijker wordt om ze kwijt te raken.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/vogelnest-verwijderen/