Danai Media
Image default
Aanbiedingen

4 tips om overmatig zweetplekken tegen te gaan

Om de temperatuur van het lichaam te controleren en koel te houden wordt zweet aangemaakt. Het is de normaalste zaak en een ieder doet het. Maar bij sommigen is dat net even wat erger dan bij anderen. Wij begrijpen dat overmatig zweten, ook wel hyperhidrose genoemd, veel schaamte met zich mee kan dragen. Het kan ook zelfs tot huidirritaties en schimmelinfecties veroorzaken. Het is dan ook iets wat je zo goed mogelijk wil maskeren. Wil je weten hoe je dat het beste kunt doen? Hieronder zijn vier tips opgesomd om grote zweetplekken in jouw kleding te voorkomen. 

  1. Gebruik anti-transpirant deodorant
    Een product dat veel wordt gebruikt om overmatig zweet tegen te gaan en vieze zweetgeuren te maskeren, is anti-transpirant deodorant. Zweet is van zichzelf geur- en kleurloos. Echter zorgen de bacteriën in zweet ervoor dat zweet vies ruikt en sterk aanwezig is. Anti-transpirant deo bevat aluminium verbindingen die helpen om de zweetproductie te verminderen. Ook zorgt het ervoor dat de groei van bacteriën wordt geremd. Tevens hebben de meeste deo’s een lekker geurtje om stinkende geuren te vervagen.  

  2. Draag losse koele kleding
    Als je last hebt van de hitte en grote zweetplekken wil voorkomen, doe je er goed aan om warme kleding met grote dichtheid te laten liggen. Kies in plaats daarvan voor lichte en luchtige materialen. Draag bijvoorbeeld een luchtig linnen blouse of katoenen trui. Katoen en linnen zijn ademende stoffen, die vocht goed afvoeren en heel licht van stof zijn. Zo voorkom je grote en vieze plekken in jouw kleding.

  3. Blijf gehydrateerd
    Om de afvoer van de zweetproductie goed te laten plaatsvinden en jouw lichaam te verkoelen, is het belangrijk om heel goed gehydrateerd te blijven. Daarmee bedoelen we geen alcohol of andere producten met veel cafeïne, zoals koffie. Drink veel water! Naast dat water heel gezond is voor jouw lichaam, zorgt het voor een mooi strakke huid. Immers zal je lichaam beter in staat zijn om bacteriën af te voeren en het lichaam te kunnen koelen.

Laat je behandelen met botox
Heb je alles al geprobeerd en ben je wanhopig op zoek naar een oplossing? Dan is een behandeling met botox tegen overmatig zweten een geschikte oplossing. Botox ken je wellicht beter van het gebruik om rimpels weg te werken en gebieden van het gezicht op te spuiten. Hoe kan botox helpen? Zweet wordt aangemaakt door de hersenen, die signalen via de zenuwen naar de zweetklieren sturen. Door botox in de oksels te spuiten, wordt voorkomen dat signalen naar de hersenen worden gestuurd. De zweetklier wordt hierdoor niet meer geactiveerd. Een ideale oplossing om overmatig zweet uit jouw leven te bannen.