Danai Media
Image default
Vakantie

Wat iedereen moet doen in Portimao en waarom je een auto moet huren

Portimao is de op één na grootste stad in de Algarve in Portugal. Portimao ligt aan de oevers van de rivier de Arade, vlak voordat de rivier de oceaan instroomt. Het is een typisch Portugees stadje met autovrije winkelstraten en rustige pleinen. De laatste jaren is Portimao uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming in Portugal. Er zijn veel bezienswaardigheden in dit schilderachtige stadje. Zo is Praia da Rocha, gelegen op slechts een paar honderd meter ten zuiden van de stad, een van de beroemdste stranden van de Algarve. Er zijn nog veel meer prachtige stranden en andere activiteiten te doen in Portimao.

Als je Portimao wilt verkennen, is de beste optie om een auto te huren, deze site heeft voor meer info: https://www.autoportugal.nl/nl-stad-portimao-faro/. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Portimao, zoals Guerin Portimao, Car Hire Praia da Rocha, Avis Alguer de Carros, Europcar, en vele anderen. Het is mogelijk om autoverhuurdiensten en prijzen te vergelijken op de luchthaven wanneer je landt in Portugal of online voor je bezoek. Door een vergelijking van de autoverhuurdiensten te maken, heb je een beter zicht op de mogelijkheden en kan je de goedkoopste huurauto kiezen die het beste bij je budget en doel past.

Nu je een huurauto ter beschikking hebt, zijn dit de leukste dingen om te doen in Portimao.

1. Bezoek Praia da Rocha

De belangrijkste trekpleister van Portimao is het 1,5 kilometer lange strand Praia da Rocha. Dit strand ligt ten zuiden van de stad en wordt aan de oostkant geflankeerd door de monding van de Arade. Het zachte witte zand heeft van dit strand een populaire bestemming gemaakt voor zowel toeristen als de plaatselijke bevolking. Bovendien is er hier veel ondiep water, waardoor het ook voor kinderen gemakkelijk is om te genieten van het water, ondanks de golven.

2. Kom meer te weten over Portimao door een bezoek aan het Museu de Portimão

Voordat het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten voor de stad werd, leefde de stad van de conservenindustrie en de visserij. Het museum van Portimão is gevestigd in de oude conservenfabriek Feu en geeft een ‘blik’ op een industrie die ooit een bloeiperiode doormaakte in Portimao.

Veel van de apparatuur van de oude fabriek is nog steeds aanwezig en er is zelfs een filmvertoning waarin archiefbeelden worden getoond van hoe de fabriek vroeger werkte.

Er is hier ook een interactieve tentoonstelling die laat zien welke maatregelen de stad neemt om de zeebodem voor haar kust te beschermen en behouden, samen met archeologische tentoonstellingen.

3. Megalithische monumenten van Alcalar

Wanneer je het Museu de Portimão bezoekt, kun je een kaartje kopen om deze antieke site te bezoeken die op slechts een paar minuten van het stadscentrum ligt. Dit is een necropolis van ongeveer 5000 jaar oud, gelegen op een heuveltop en uitgestrekt over tien hectare. Er zijn hier 18 grafmonumenten, met als middelpunt de enorme cairn in het midden die op een bijenkorf lijkt.

Naast deze grote attracties zijn er nog vele andere stranden en monumenten te ontdekken in Portimao, dus parkeer je huurauto in het centrum van de stad en ga te voet op pad om Portimao te ontdekken.

https://www.autoportugal.nl/