Danai Media
Image default
Beauty en verzorging

Hoe het pigment in je oksels lichter maken

 

Wanneer we de zomer naderen begint het bij ons vanbinnen al te kriebelen. Misschien een leuk reisje in het vooruitzicht, lekkere barbecues, zomerse terrasjes en onze zomerkledij komt weer boven. Allemaal heel fijn, behalve dat laatste als je last hebt van donkere oksels. Dan willen we niet al te veel van ons lichaam onthullen en onze oksels zouden we het liefst blijven verstoppen. Niet fijn natuurlijk en het kan voor heel wat frustratie en onzekerheid zorgen. Wanneer je op reis bent, moet dit een zorgeloze tijd zijn en hoef je niet bezig te zijn met frustraties. Heb je een reisje in het vooruitzicht? Lees dan dit artikel eens, de kans is heel groot dat jij dan je frustraties thuis kan laten!

 

Pigment oksels lichter maken

Het lijkt onbegonnen werk, het pigment oksels lichter maken. Wel, dan kunnen we je geruststellen want dat is het helemaal niet. Er zijn zelfs verschillende manieren om donkere oksels te behelpen en te voorkomen. Om te beginnen is het belangrijk om de verzorging van je oksels eens te overlopen. Gebruik je de juiste deo? Scrub je regelmatig je oksels? Allemaal zaken die oneffenheden en een donkere huid kunnen voorkomen. Bij het gebruik van een foute deo kan onze huid allerlei negatieve reacties gaan geven. Ook door het regelmatig scrubben van je huid kan je pigmentvlekken en donkere huid in de oksels vermijden. Hierdoor neem je de dode huidcellen weg en gaan je oksels weer stralen.

Dure behandelingen

Wanneer je van donkere oksels vanaf wil geraken, kan je allerlei behandelingen overwegen. Zo is er een laserbehandeling en een chemische peeling die je kan uitproberen. Deze behandelingen worden door een huidspecialist uitgevoerd en zijn redelijk kostelijk. Wel worden beide behandelingen als effectief ervaren, al kan het soms zijn dat je meerdere sessies nodig hebt alvorens je het gewenste resultaat hebt bereikt. Bij beide behandelingen wordt er op een verschillende manier gewerkt. Tijdens een laserbehandeling wordt er specifiek naar de huidcellen toe gewerkt. Het licht van de laser zal tot in de huidcel doodringen en het pigment gaan verpulveren. Bij een chemische peeling wordt de huid in het geheel aangepakt. Je krijgt, op de probleemzone, een chemisch masker opgesmeerd en dit zal de bovenste huidlaag doen vervellen. Zo worden oppervlakkige pigmentvlekken mee verwijderd. Voor dieper liggende pigmentvlekken wordt eerder een laserbehandeling aangeraden.

 

Skinlight

Heb je geen zin of ben je niet in de mogelijkheid om veel geld uit te geven aan zo’n behandeling? Dat is perfect te begrijpen. Daarom zijn er gelukkige nog andere alternatieven zoals Skinlight. Skinlight is een pigmentvlekken crème die je kan halen in de drogisterij en die je tot twee maal per dag moet aanbrengen, op in dit geval de donkere oksels. Je laat het even inwerken en verzorgt je oksels nog even extra met een hydraterende crème. Je zal zien dat het pigment in je oksels na 14 dagen toch al serieus verbleekt is.