Danai Media
Image default
Gezondheid

Wat helpt tegen een kater? | Anti kater tips

Een avondje uit waarbij je te veel gedronken hebt, of een vrijdagmiddag borrel die wat uit de hand gelopen is. Je hebt echter nog iets belangrijk te doen dus de vraag die je dan stelt is: hoe word je snel nuchter want je moet echt de dag zien door te komen. Dan is er goed nieuws want er zijn echt wel een aantal tips die helpen je snel weer fit en beter te voelen.

 

Naar de frituur

Het klinkt waarschijnlijk als een van de vreselijkste tips maar hij werkt echt wel: iets eten. Eten is vaak het allerlaatste waar je aan denkt bij een kater maar iets vettig eten zal er voor zorgen dat je je heel snel beter zal gaan voelen. Hop, meteen richting de frituur dus!

 

 

Neem Premulon, de anti katerpil

Hoe word je snel nuchter? Het antwoord is eenvoudig: met Premulon. Deze kan je zowel voor, tijdens als na het drinken nemen om je kater te voorkomen of wat milder te maken. Let er wel op dat je op 24u tijd niet meer dan 6 neemt. In deze hangoverpil zit Asparagine, een stof die in heel wat voedingsmiddelen zit. Deze stof werkt bloedzuiverend waardoor alcohol sneller afgebroken wordt. Neem deze niet met alcohol zelf in maar met voldoende water.

 

Een frisse douche voor een frisse start

Snel ontnuchteren en een frisse start maken kan door een koude douche te nemen als je opstaat. Door het ijskoude water creëer je een schrikeffect waardoor je plots heel wat wakkerder en alerter bent. Je zal je ook gewoon frisser voelen waardoor de motivatie, om er toch nog een leuke dag van te maken, automatisch zal komen.

 

Overgeven of een glaasje sinaasappelsap

Misschien de minst leuke manier voor snel ontnuchteren maar wel een effectieve tip. Doe dit dan ook vooral als je kater echt heel erg is en je niet meer vooruit geraakt. Vaak voel je je hier snel beter en opgelucht door. Wat ook altijd het proberen waard is, is om een glaasje sinaasappelsap te drinken. Hierin zit heel veel Vitamine C en dit is een grote hulp bij een kater.

 

Matig je drankgebruik

De eenvoudigste manier is om gewoon op je drankverbruik te letten. Drink dus niet te veel maar met mate, dit kan even gezellig zijn en je zal de dag erna veel minder balen als je opstaat. Zeker als je te vaak opstaat met een kater wordt het misschien tijd om hier op te gaan letten. Lukt dit echter toch niet kan je nog altijd proberen om je kater te onderdrukken met een goed bakje koffie. De cafeïne zal er voor zorgen dat je in no time weer helemaal wakker bent!