Danai Media
Image default
Gezondheid

ADD bij vrouwen

Zit er een verschil tussen vrouwen met ADD en mannen met ADD? Vrouwen word meestal later gediagnosticeerd en dit kan in nadeel werken. In dit artikel leggen we je uit wat het verschil is tussen ADD & ADHD en wat het verschil is tussen mannen met ADD en ADD bij vrouwen.

 

Wat is het verschil tussen ADD en ADHD?

Wat is ADD eigenlijk? En wat is het verschil tussen ADHD en ADD? Veel mensen weten het verschil tussen ADD en ADHD niet. En dat valt te begrijpen. ADHD is de afkorting van “Attention Deficit Hyperactivity Disorder”. Dit is een aandachtsstoornis waarbij veel mensen zich niet of lastig kunnen concentreren. Deze stoornis kan je verdelen in 3 groepen. Namelijk aandachtsproblemen, hyperactiviteit en Impulsiviteit. Voorbeelden van aandachtsproblemen zijn snel afgeleid zijn dus je moeilijk kunnen concentreren. Dit kan lastig zijn als je moet leren voor een moeilijk proefwerk. Ook hebben mensen met ADHD meestal last met het plannen en organiseren van activiteiten. Dit kan leiden tot uitstelgedrag. Hyperactiviteit is ook een symptoom van ADHD. De gevolgen hiervan kunnen zijn dat het lastig is om stil zitten, moeite hebben met ontspannen en altijd bezig willen zijn. Impulsiviteit maakt deel uit van de derde groep van ADHD. De symptomen hiervan kunnen leiden tot hele directe uitspraken omdat ze het lastig vinden om eerst na te denken voordat ze iets zeggen. Ze nemen vaak te snel beslissingen en gooien zomaar hun gedachten eruit. ADD bevat eigenlijk bijna dezelfde symptomen als ADHD behalve de hyperactiviteit en impulsiviteit. Waar mensen met ADD last van hebben is het overzicht verliezen in sommige gevallen, jezelf moeilijk motiveren en het verwerken van allemaal verschillende prikkels kan veel energie kosten.

  

Is er een verschil tussen vrouwen met ADD en mannen met ADD?

Zit er eigenlijk een verschil tussen vrouwen met ADD en mannen met ADD? Dat is er zeker. De diagnose van ADD bij vrouwen word meestal later of niet gediagnosticeerd. Dit kan erg lastig zijn voor ADD bij vrouwen. Meisjes met ADD zijn op jongere leeftijd toch geneigd om hun ADD zo weinig te laten zien. Zo kunnen zij misschien iets minder goed concentreren voor een proefwerk maar zullen ze extra hun best doen om niet buiten de groep te vallen. Vrouwen waarbij ADD niet word gediagnosticeerd hebben een grotere kans op een burn out omdat het veel energie kost om te functioneren als mensen zonder ADD.

https://www.add-coaching.nl/add-bij-vrouwen/