Danai Media
Image default
Hobby en vrije tijd

Steentijd kristallen mes artefact ontdekt

Een stenen tijdperk mes is een geweldig verzamelobject dat je mee terug kan nemen naar de prehistorie. Het unieke ontwerp en de scherpe rand van een stenen tijdperk mes zal zeker verzamelaars aantrekken. Het mes heeft de potentie om je mee te nemen naar de prehistorie, en je kunt het zelfs cadeau doen aan je kinderen. U kunt het mes te koop vinden op veilingsites en online. De prijsklasse voor deze messen ligt tussen de 100 en 200 euro.

Het lemmet van een steentijd mes is een voorbeeld van een mes gemaakt van vuursteen. Het is licht geelbruin van kleur met zijdelingse retouches en een lichte kromming. Het meet 62 mm aan het proximale uiteinde en is ongeveer 18 mm breed. Dit prachtige artefact is gevonden in Denemarken op het eiland Mon, in de Oostzee. Deze unieke vondst werd ontdekt door Dr. Klaus Boek, professor aan de Universiteit van Kopenhagen en is ’s werelds oudste mes uit de steentijd.

Onderzoekers hebben ontdekt dat de vroege mens uit zuidelijk Afrika soortgelijke artefacten met een ruggetje maakte. Door ditzelfde patroon werd het mes beschouwd als het stenen Zwitserse legermes van de prehistorie. Dit bewijs toont aan dat de vroege mens contact had over grote afstanden en meerdere biomen. Dit betekent dat hun bevolking sterk ontwikkeld was en floreerde dankzij sterke sociale netwerken. Er zijn enkele zeer interessante dingen aan het mes uit de Steentijd. Het zijn niet alleen oude stukken steen, maar ook bewijzen van de evolutie van technologie en sociale evolutie.

Hoewel het moeilijk te zeggen is of de moderne mens deze gereedschapskist van Afrika naar verschillende delen van de wereld heeft meegenomen, is het wel duidelijk dat hij deze vaardigheid van zijn voorouders heeft geërfd. Zij hebben hun gereedschapskist aangepast en zijn er daarbij zelfs in geslaagd vuur te beheersen. Zij slaagden er zelfs in om de kleur van okergesteente te controleren door middel van een primitief vuur. Bovendien leveren de messen uit de Steentijd ook het bewijs dat de moderne mens zich aan zijn nieuwe omgeving kan hebben aangepast.

De ontdekking van het Steentijd mes was een enorme doorbraak voor wetenschappers. Het artefact werd gevonden in tot 20 voet diep water, en een team van duikers ontdekte het. Het mes is goed bewaard gebleven met een uniek patina. De ontdekking van dit nieuwe mes heeft geleid tot verder onderzoek naar dit deel van de wereldgeschiedenis. Gehoopt wordt dat een nieuwe ontdekking in de toekomst een nieuwe beschaving in dit gebied aan het licht zal brengen.

Het lemmet van het mes uit de Steentijd werd gemaakt van verschillende soorten harde steen. Bij het maken van messen wordt een lange, smalle schilfer uit de kern van een steen geslagen. Dit proces staat bekend als lithische reductie. Archeologen analyseren klingen door vuursteen te knappen en bestuderen ze op hun historische en archeologische waarde. Het lemmet was een essentieel instrument voor de jacht en het verzamelen in de Oude Wereld van het Stenen Tijdperk.

Terwijl u een mes kunt kopen, zal elk mes uniek en handgemaakt zijn. Dit betekent dat uw mes uniek zal zijn in kleur en tekening. Naast het handvat, zal uw Stone Age mes een versteende Woolly Mammoth slagtand hebben of door warmte geblauwd damascus. De kern van het lemmet is een VG-10 kern. Deze messen zijn een geweldige manier om een uniek en kwalitatief Stone Age mes te bemachtigen.

Het Stenen Tijdperk was de eerste fase van de menselijke ontwikkeling en omvat een scala aan gereedschappen. De vroegste gereedschappen werden gemaakt van natuurlijk gevormde voorwerpen en later werden ze bewerkt om aan specifieke behoeften te voldoen. Ze werden in verschillende vormen gemaakt en voor verschillende taken gebruikt. U kunt sommige van deze werktuigen bekijken in musea of in het Natuurhistorisch Museum. Als je meer wilt weten over de steentijd, kijk dan op onze pagina over steentijdgereedschap voor meer informatie. Het is een ongelooflijke bron van informatie!

Naarmate de technologie voortschreed, zijn messen drastisch veranderd. Hun afmetingen, materialen, ontwerp en efficiëntie zijn verbeterd. Het Tech 01 mes bijvoorbeeld is klein, veilig en gemakkelijk mee te nemen. Zijn kleine formaat en lichtgewicht ontwerp maken het een geweldig gereedschap voor dagelijks gebruik. Dit mes heeft ook een automatisch lemmetgeneratiemechanisme dat een handmatige hendel overbodig maakt. Het is ook snel en gemakkelijk te slijpen – dit alles maakt het tot een van de beste messen voor dagelijks gebruik.