Danai Media
Image default
Auto's en Motoren

Car tracker om kilometerregistratie bij te houden

Heeft u ooit gehoord van een car tracker? Waarschijnlijk wel als u een auto van de zaak heeft en zich weleens heeft verdiept in het bijhouden van een kilometerregistratie. Met een car tracker is het namelijk mogelijk een sluitende kilometerregistratie bij te houden, waarmee u bij de Belastingdienst kunt aantonen dat u met de auto van de zaak maximaal 500 km privé op jaarbasis heeft gereden. Op deze manier voorkomt u dat er bijtelling betaald hoeft te worden over de zakelijke auto.

 

GPS tracking

Een car tracker is een klein kastje dat in de auto gemonteerd wordt en automatisch alle ritten bijhoudt, zonder dat u daarvoor iets hoeft te doen. Niet alleen wordt er een kilometerregistratie bijgehouden; met de GPS tracking functie weet u altijd waar de auto is. Wilt u weten waar de auto geparkeerd staat? Of hoe lang de auto bij een klant is geweest? Met de GPS tracking functie in de car tracker is dit allemaal mogelijk. Voor wagenparken is het ook eenvoudig om in één oogopslag te zien waar alle voertuigen zijn en wie er het dichtst bij een bepaalde klant is, of om te kijken hoe lang het nog rijden is naar de volgende klant.

 

Kilometerregistratie

Aan het eind van het jaar – of eerder, afhankelijk van uw wensen met betrekking tot de kilometerregistratie – kunt u een export maken van de kilometerregistratie. Alle gegevens die de car tracker heeft gemeten, dus start- en stopadressen, vertrek- en aankomsttijden, het karakter van de rit, aantal gereden kilometers en de totale kilometerstand kunnen geëxporteerd worden naar een Excel, PDF of Fiscaal rapport. Met deze gegevens heeft u dus een sluitende kilometerregistratie en, mocht de Belastingdienst erom vragen, heeft u de gegevens beschikbaar om aan te tonen dat er maximaal 500 km privé is gereden met de zakelijke auto. Zo voorkomt u de bijtelling.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/