Danai Media
Image default
Auto's en Motoren

Veiligheidstips voor het voorjaar

De zomer staat voor de deur, tijd om er lekker op uit te gaan. De zon brengt u naar mooie plaatsen, binnen en buiten Nederland, wat helaas ook betekent dat uw huis vaker onbeveiligd is. Slotenmaker Rotterdam presenteert de top 10 tips voor de beveiliging van je huis als we het vakantieseizoen naderen.

1. Sluit op
Hoewel dit duidelijk kan zijn, wordt het vaak over het hoofd gezien. Safelock-lenzen en raamvergrendelingen die met een sleutel worden bediend, maken het niet alleen veel moeilijker om het huis in te breken, maar kunnen ook een gemakkelijke uitgang voorkomen, waardoor het voor inbrekers moeilijker wordt om grote voorwerpen uit uw huis te verwijderen.

Vergeet niet, maak het criminelen niet gemakkelijk – bewaar geen reserve huissleutel onder de voordeurmat, over de bovenkant van de deur, in de post- of meterkast, onder een nepsteen of in het nabijgelegen tuinbed.

2. Vergeet niet om ook de schuur, garage en zijpoorten op te sluiten
Loodsen en garages zijn uitnodigend voor dieven omdat ze zelden worden gebruikt of op slot worden gedaan. Als u dit kunt voorkomen, gebruik dan geen schuurtje om waardevolle spullen op te slaan.

3. Zichtbaarheid verhoogt de veiligheid
Houd de plaats netjes! Landscaping rondom uw woning moet niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook effectief voor de beveiliging. Zorg ervoor dat bomen en struiken worden bijgesneden, zodat een duidelijk beeld van uw eigendom wordt behouden.

Beperk struiken die het zicht op deuropeningen, toegangspaden en schuilplaatsen onder ramen kunnen blokkeren. Sensorlampen die worden geactiveerd door beweging zijn een goedkoop en uitstekend afschrikmiddel voor inbrekers.

4. Installeer een beveiligingsalarmsysteem
We raden ten zeerste aan om een professionele slotenmaker te raadplegen bij het overwegen van de installatie van een alarm of een huisbeveiligingssysteem. Er zijn veel functies die de veiligheid van uw huis kunnen verbeteren en u een beter gevoel kunnen geven wanneer u op vakantie gaat.

5. Adverteer niet dat u weg of afwezig bent
Maak de wereld niet bekend dat je voor langere tijd op vakantie gaat of naar het buitenland gaat op sociale media. Facebook en Twitter kunnen een dief waarschuwen voor een mogelijke inbraak.

6. Geef geen verleiding
Verplaats waardevolle items zodat ze niet zichtbaar zijn vanuit de ramen. Als u een nieuwe grootbeeldtelevisie of een thuisbioscoopsysteem hebt gekocht, laat de verpakking dan niet buiten liggen waar hij zichtbaar is.

Dit is ook een goede regel voor items die in uw auto worden bewaard wanneer deze thuis of weg geparkeerd staat.

7. Laat het eruit zien alsof je thuis bent
Een brievenbus vol met mail, catalogi en junk mail is een zeker teken dat een huis onbeheerd is. Of het nu een vrijgekomen woning is of een gezin op vakantie, het zal een interesse oproepen van dieven.

Vraag een familielid of buurman om uw e-mail te verzamelen terwijl u weg bent. Bovendien zorgt het ervoor zorgen dat de vuilnisbakken vuilnisvrij zijn (en vervolgens worden opgeborgen), het licht aandoet, af en toe de tuin water geeft of het gras maait (als je geluk hebt) de indruk wekt dat er iemand thuis is.

Als u papier, brood of melk hebt afgeleverd, vergeet deze dan niet te laten opschorten.

8. Gemoedsrust – Verzekering
Identificeer uw bezittingen, zowel thuis als op het werk. Neem foto’s van uw waardevolle spullen of bewaar een register met belangrijke items (merk, modellen en serienummers). Een doorgang van uw huis met een videocamera, waarin items in kasten worden beschreven, zal uw verzekeringsmaatschappij zeer blij maken.

Vergeet niet om uw foto’s, videobanden of registratie veilig te houden – opgesloten in een kluis is de ideale plek. Kortom – wees verzekerd!

9. Als het duur is, sluit het dan op
Als u dure sieraden, contant geld of andere items hebt die niet thuis kunnen worden vervangen, bewaar ze dan in een kluis.

Er zijn veel goedkope inferieure producten op de markt die worden verkocht via hardware en winkels. Als u investeert in een kluis, zorg dan dat de kluis goed is voor en vooral, het is correct geïnstalleerd. De meeste inbrekers zullen proberen de kluis mee te nemen, zodat ze erin kunnen inbraak zonder de tijdsdruk. Als een kluis onjuist is geïnstalleerd, komt de beveiliging van de inhoud in gevaar.

Vergeet niet dat de installatie net zo belangrijk is als de kluis zelf!

10. Buurtwacht
Buurtwacht is een groep buurtbewoners die uitkijken naar verdachte activiteiten in hun buurt en dit melden bij de politie. Bestaat er een wijkwachtgroep in uw buitenwijk? Het is misschien de moeite waard om dat uit te zoeken.

Als je een goede relatie hebt met je buren, vraag ze dan vriendelijk om de dingen in de gaten te houden terwijl je weg bent!

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam