Danai Media
Image default
Banen en opleidingen

Blockchain-interviewvragen

Blockchain is tegenwoordig een van de meest revolutionaire technologieën van de 21e eeuw. Bovendien wordt het vaak de tweede komst van internet genoemd en wordt voorspeld dat het ons bedrijf wereldwijd zal verstoren en veranderen.

84% van de bedrijven probeert blockchaintechnologie in hun activiteiten te implementeren. Je kunt je dus de groeiende vraag naar blockchain-ontwikkelaars voorstellen.

Volgens een rapport uit 2019 is de wereldwijde vraag naar blockchain-ontwikkelaars zelfs met 517% meer gegroeid dan in 2018. Analisten voorspellen dat de blockchain-markt zal groeien van $ 1,2 miljard in 2018 naar $ 23,3 miljard in 2023.

Meest gestelde vragen over Blockchain-sollicitatiegesprekken.

Hier is een lijst met de meest voorkomende en moeilijke interviewvragen voor een blockchain-ontwikkelaarspositie. Daarnaast raden we de IT-recruiter aan om ze niet alleen uit het hoofd te leren, maar ook de tijd te nemen om ze te begrijpen om ervoor te zorgen dat u een duidelijk en volledig begrip heeft van de concepten voor het interview.

# 1. Wat is blockchain?

Blockchain is een permanente, gedecentraliseerde digitale grootboektechnologie die kan worden geprogrammeerd om transactiegegevens op te slaan met de nadruk op transparantie en veiligheid. Transactierecords worden “blokken” genoemd die door middel van cryptografie zijn gekoppeld of aan elkaar “gekoppeld”.

# 2. Wat is het verschil tussen de Bitcoin-blockchain en de Ethereum-blockchain?

Bitcoin is in feite een gedecentraliseerde digitale valuta die u kunt gebruiken als ruilmiddel voor financiële transacties. Het ziet eruit als een digitale dollar.

Ethereum daarentegen is een boekhoudtechnologie waarmee gebruikers nieuwe programma’s kunnen maken. Het heeft echter ook de waarde van een munt die bekend staat als Ether, die vergelijkbaar is met bitcoin en kan worden gebruikt om financiële transacties te vergemakkelijken.

# 3. Wat zijn de soorten blockchain?

In grote lijnen zijn er vier verschillende soorten blockchain.

Openbare blockchain: openbare blockchains zijn open source en iedereen kan deelnemen als ontwikkelaars, mijnwerkers en gebruikers. Bovendien zijn ze volledig transparant, zodat iedereen alle geregistreerde transactie-informatie kan bekijken.

Privé versus toegestane blockchain: zoals de naam al doet vermoeden, leggen toegestane blockchains bepaalde privacyregels op. Gebruikers hebben bijvoorbeeld toestemming nodig voordat ze aan het netwerk deelnemen. Bovendien blijven alle transacties vertrouwelijk naar de buitenwereld en zijn ze alleen beschikbaar voor mensen binnen het ecosysteem.

Consortium blockchain: Consortium blockchain kan gezien worden als een subcategorie van private blockchain. Bovendien heeft het dezelfde voordelen als een private blockchain, maar met de aanvullende bepaling dat ze worden beheerd door een groep in plaats van een enkele entiteit.

Hybride blockchain: Hybride blockchains bieden de perfecte combinatie van privacy en transparantie, waarbij aspecten van zowel private als publieke blockchain worden benut. Het is ook het populairst bij bedrijven omdat ze kunnen bepalen welke gegevens ze openbaar willen maken en welke gegevens ze privé willen houden.

# 4. Wat is het principe achter blockchain-technologie?

In feite is decentralisatie het belangrijkste principe. Daarnaast wil het ook zorgen voor gelijke kansen voor iedereen op internet. Bitcoin is geslaagd. Andere soorten blockchain-technologie kunnen echter verschillen in hun aanpak.

# 5. Wat is Distributed Ledger-technologie?

Een gedistribueerd grootboek, of gedistribueerde grootboektechnologie, is in wezen een database die op meerdere locaties tegelijk bestaat. Bovendien worden alle gegevens tussen deze locaties verdeeld, gerepliceerd en gesynchroniseerd. Het heeft geen gecentraliseerde gegevensopslag of beheerder.

# 6. Wat is het verschil tussen gedistribueerde grootboektechnologie en blockchain?

Blockchain is in wezen een vorm van DLT of digitale grootboektechnologie. Dat wil zeggen, alle blockchains zijn DLT’s, maar niet alle DLT’s zijn blockchains.

Blockchain voegt in feite een extra set functies toe aan DLT. Bovendien worden in de blockchain alle gegevens verdeeld over alle deelnemers en beschermd met een cryptografische handtekening, een hash genaamd. Hierdoor blijft de informatie die op de blockchain is opgeslagen ongewijzigd, wat de veiligheid en integriteit verbetert.

De blockchain is zo ontworpen dat opgeslagen informatie of records niet kunnen worden gewijzigd of zelfs vernietigd. Bovendien bevordert blockchain transparantie en elimineert het een enkele regelgevende instantie. Dit geeft gebruikers gelijke toegang tot informatie zonder zich zorgen te hoeven maken over beveiligingsinbreuken, aangezien alles door iedereen kan worden onderzocht.

Er zijn twee soorten records die kunnen worden opgeslagen in de blockchain-database:

 • Transactionele gegevens.
 • Records blokkeren.

De belangrijkste functies die blockchain biedt, zijn onder meer:

 • Gedecentraliseerd systeem.
 • Gedistribueerd grootboek.
 • Veilig en betrouwbaar ecosysteem.

In feite is codering het proces van het coderen van informatie waarbij de oorspronkelijke informatie zodanig wordt gewijzigd dat andere partijen het niet kunnen begrijpen. De eigenaar heeft nog steeds toegang tot de informatie door deze te decoderen met de opgegeven sleutel.

In het geval van blockchain heeft iedereen toegang tot alle data en informatie. Hier kunt u codering gebruiken om ervoor te zorgen dat anderen de persoonlijke gegevens van een persoon niet kunnen zien, waardoor de beveiliging van het systeem toeneemt.

Een blok is een stuk van een transactierecord of gegevens die zijn opgeslagen in de blockchain-database. Deze blokken worden vervolgens aan elkaar gekoppeld, vandaar de naam blockchain.

Ja, de gegevens die op de blockchain zijn vastgelegd, zijn praktisch onveranderlijk. Zoals u weet, worden de gegevens die op de blockchain zijn opgeslagen, blokken genoemd. Elk blok is gekoppeld aan een hash-waarde. Nu bevat elk blok niet alleen zijn eigen hash-waarde, maar ook de hash-waarde van het vorige blok. Als er wijzigingen in het blok worden aangebracht, verandert dit de hash-waarde. Als je dus met de gegevens in één blok wilt knoeien, moet je de hele blockchain veranderen, wat bijna onmogelijk is.

Proof of Work: Proof of Work is een proces waarin miners strijden om complexe cryptografische puzzels op te lossen door enorme rekenkracht te investeren met behulp van hoogwaardige hardware en een ongelooflijk stroomverbruik. In ruil daarvoor wordt de miner die het probleem oplost, beloond met een token.

Proof of Stake: Proof of Stake is een alternatief voor Proof of Work, waar er geen directe concurrentie is tussen mijnwerkers en iemand willekeurig wordt gekozen om een ​​blok te “controleren”. De kans om validator te worden neemt toe, afhankelijk van welk aandeel je hebt in de blockchain, d.w.z. hoeveel blockchain-tokens je hebt.

Dit helpt om het gebruik van kostbare middelen te minimaliseren en is daarom een ​​veel schonere optie.

Een blok in een blockchain is te herkennen aan de hash van de blokheader en blokhoogte.

Een Merkle-boom is een gegevensstructuur die lijkt op een binaire boom en wordt gebruikt om de cryptografische hashes van elk blok in de blockchain op te slaan. Hier is het bladknooppunt de hash van het blok transactiegegevens, terwijl het niet-bladknooppunt de hash is van het bladknooppunt dat het bevat.

Het voordeel van het gebruik van de Merkle-boomstructuur stelt gebruikers in staat eenvoudig de blokheaderketen te downloaden in plaats van elke afzonderlijke transactie en blok te downloaden. Het maakt het dus buitengewoon gemakkelijk en handig om te controleren op het bestaan ​​van een specifiek blok binnen een blockchain.

De meest voorkomende soorten grootboeken die op blockchain kunnen worden gebruikt, zijn onder meer:

Gecentraliseerde netwerken.

Gedecentraliseerde netwerken.

Gedistribueerde netwerken.

In feite is een luikfunctie een functie die gemakkelijk in de ene richting te berekenen is, maar moeilijk in de tegenovergestelde richting te berekenen als de gebruiker geen toegang heeft tot specifieke informatie. De trapdoor-functie is van cruciaal belang bij het ontwerpen van codering met openbare sleutels en u kunt deze op blockchains gebruiken om adressen en privésleutels voor gebruikers te genereren.

U kunt munten of tokens op de blockchain gebruiken om wijzigingen tussen staten door te voeren. In ieder geval verwijst elke transactie op de blockchain naar een statusverandering, waarbij je je kunt voorstellen dat je een munt van het ene adres naar het andere verplaatst.

Afgezien hiervan vergemakkelijken munten en tokens ook transacties op de blockchain. Elke transactie betekent een statuswijziging, die wordt weergegeven door een verandering in gegevens. Nu zijn tokens en munten momenteel de enige manier om de blokstatus te wijzigen in een onveranderlijke blockchain.

Wanneer een nieuw knooppunt opstart, heeft het geen netwerkinformatie omdat er geen centrale server op de blockchain is. De ontwikkelaar moet dus een lijst met vertrouwde knooppunten verstrekken, rechtstreeks geschreven in de knooppuntcode, die hij vervolgens kan gebruiken om de peer in eerste instantie te ontdekken.

ScriptPubKey is een blokkeringsscript dat bij het afsluiten van een transactie wordt gepost. Het bevat bepaalde voorwaarden waaraan moet worden voldaan om een ​​transactie uit te voeren.

RSA, een afkorting van Rivest-Shamir-Adelman, is een algoritme voor het ondertekenen en versleutelen van gegevens. U kunt het ook gebruiken om gegevens te beschermen door een asymmetrisch cryptografisch algoritme te implementeren dat werkt met twee verschillende sleutels, namelijk een openbare sleutel en een privésleutel. De openbare sleutel kan met iedereen worden gedeeld en de privésleutel moet geheim worden gehouden.

SHA-256 is onderdeel van SHA-2 (Secure Hash Algorithm Version 2), de verzamelnaam voor verschillende versies van hashfuncties, waaronder SHA-224, SHA-384 en SHA-512. Daarom is het in feite een cryptografische hash-functie in één richting die tekst van elke lengte omzet in een unieke string van 256 bits of 32 bytes.

Mijnbouw is het proces waarmee een transactie wordt geverifieerd op het blockchain-netwerk. Bovendien vervult het proces in wezen twee functies:

Ten eerste creëert mijnbouw nieuwe munten in het gegenereerde blok.

Ten tweede levert het bewijs van werk voor het blockchain-netwerk, dat een transactie op een gedistribueerd grootboek bevestigt.

Dubbele uitgaven verwijst naar een toestand waarin één digitaal token meerdere keren wordt verbruikt. Omdat tokens meestal digitale activa zijn die uit digitale bestanden bestaan, kunt u ze gemakkelijk klonen. Bijgevolg kan dit tot veel problemen voor het systeem leiden, waaronder inflatie.

Zoals u zich kunt voorstellen, is dit een heel groot probleem voor de blockchain-infrastructuur, maar het kan vakkundig worden vermeden. De blockchain gebruikt echter meerdere partijen om een ​​transactie te bevestigen voordat deze naar het grootboek wordt geschreven. Dit maakt dubbele rekenkosten onpraktisch.

Enkele van de populaire ontwikkelplatforms voor blockchain-applicaties zijn:

De slimme contracten die u in Ethereum maakt, zijn zelfs ontwikkeld met Solidity. Het is een objectgeoriënteerde programmeertaal op hoog niveau met een syntaxis die lijkt op JavaScript. Bovendien kan het worden gebruikt om zowel eenvoudige als complexe programma’s te schrijven.

Een aanval van 51% op een blockchain vindt plaats wanneer een groep of individu uiteindelijk meer dan de helft (of> 51%) van een mining-hash of rekenkracht controleert. In dit geval kunnen ze het systeem beheren door transacties af te wijzen en goed te keuren, en kunnen ze zelfs dubbele uitgaven doen.

Dit is een van de belangrijkste manieren om gegevens op de blockchain te beveiligen. Bovendien kunt u het gebruiken om persoonlijke informatie (of andere geheime informatie) in meerdere eenheden te scheiden. Daarna kunt u ze naar de gebruiker sturen.

U kunt de originele informatie alleen krijgen als het lid dat een deel van het geheim heeft, ermee instemt deze samen te voegen met de rest van de groep. Dit brengt veel beveiligingsvoordelen met zich mee voor blockchain-technologie.

Executive accounting is een speciaal type boekhouding dat speciaal is ontworpen voor bedrijven die diensten aanbieden aan hun klanten of klantenbestand. Bovendien heeft het geen bovengrens voor services, waardoor bedrijven een willekeurig aantal vereiste services kunnen maken en beheren.

Harde vork: een harde vork introduceert wijzigingen in het blockchain-protocol, waardoor het niet compatibel is met de vorige versie. Dit betekent dat niet-bijgewerkte knooppunten geen nieuwe blokken naar de blockchain kunnen sturen. Je kunt hard forks gebruiken om een ​​oude bestaande blockchain te verbeteren of om helemaal een nieuwe blockchain te maken.

Soft Fork: Een soft fork is een wijziging in het blockchain-protocol dat achterwaarts compatibel is. Dit betekent dat niet-bijgewerkte knooppunten nog steeds transacties kunnen verwerken en nieuwe blokken in de blockchain kunnen invoegen, zolang ze geen nieuwe protocollen breken. Gebruikers realiseren zich echter meestal dat het oude systeem verouderd is en snel wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Enkele van de meest gebruikte cryptografische algoritmen zijn:

Drievoudige DES.

Twee vissen.

In feite zijn er verschillende manieren om de risico’s die aan de beveiliging van transactierecords zijn verbonden, te beheren. Dit bevat:

Het identificeren van bedreigingen en kwetsbaarheden met betrekking tot de financiële rapportage van de organisatie en vervolgens passende tegenmaatregelen nemen om dit risico te verminderen.

Koop een reserveplan.

Gebruik van speciale software voor risicomanagement.

BIP is de afkorting van Bitcoin Enhancement Protocol.

Het consensus-algoritme is in feite een methode om ervoor te zorgen dat alle peers van het blockchain-netwerk zich op dezelfde pagina bevinden ten opzichte van de huidige status van het gedistribueerde grootboek. Bovendien helpt het algoritme om betrouwbaarheid en vertrouwen tussen twee onbekende peers in een gedistribueerde computeromgeving tot stand te brengen.

Hier zijn enkele voorbeelden van populaire consensusalgoritmen:

 • Bewijs van werk (PoW)
 • Bewijs van capaciteit (PoC)
 • Bewijs van activiteit (PoA)
 • Gedelegeerd bewijs van inzet (DPoS)
 • Bewijs van inzet (PoS)
 • Bevestiging van bevoegdheid
 • Brandbestendig
 • Gewichtsbevestiging
 • Verstreken tijdbewijs

Naast die kennis dient u ook op zoek te gaan naar andere competenties bij de kandidaat, zoals leiderschapsvaardigheden, zelfredzaamheid en de wens om nieuwe dingen te leren.

temp agency

https://www.globalrecruitment.info/