Danai Media
Image default
Tuin en buitenleven

Tips om op te letten bij het kopen van betonblokken

Wil je betonblokken kopen? Dat lijkt eenvoudig. Je gaat naar de bouwmarkt en je laadt er een stapel van in je karretje. Dat kan, maar het is zowel eenvoudiger, als ingewikkelder dan dat. Eenvoudiger, omdat je je de trip naar de bouwmarkt kunt sparen, zonder dat je er meer voor kwijt bent. Ingewikkelder, omdat er veel meer achter beton schuilt dan je misschien denkt. Lees hier meer over wat er komt kijken bij betonblokken kopen.

Kies voor het juiste materiaal

In zijn simpelste vorm bestaat beton uit zand en stenen (granulaat) en cement (bindmiddel). Door toevoeging van water bindt het cement het granulaat tot een steenachtige substantie. Zowel het granulaat als het bindmiddel kunnen echter vervangen worden, waardoor het eindresultaat een beton is met andere eigenschappen dan standaardbeton. Ook kunnen er zogenaamde toeslagstoffen aan de betonmix worden toegevoegd die het eindresultaat beïnvloeden. Als je een tuinbank wilt maken van beton, dan zul je eerder een soort kiezen die weinig afwerking behoeft. Dat kan een effen donkergrijze betonsoort zijn, voor die klassieke, stoere betonlook, of juist een soort die met grotere stenen in het granulaat is gemaakt voor een verrassend elegant eindresultaat. Voor het bouwen van een muurtje dat je gaat afstucen ben je waarschijnlijk het beste af met cellenbeton, dat lichtgewicht en goed isolerend is, maar toch sterk.

Hoeveel blokken, hoe groot en voor welke prijs?

Betonblokken zijn te krijgen in verschillende afmetingen. Uiteraard moet je per project kijken welke grootte blok het best past. Als je project er bijzonder uit moet zien, kun je zelfs overwegen je betonblokken op maat te bestellen. Een leverancier als Sierbeton Online heeft eigen betonfabrieken en kan dus eenvoudig op bestelling leveren. Kijk ook goed naar de hoeveelheid betonblokken die je nodig hebt. Je wilt aan het einde van je project natuurlijk niet met een berg beton blijven zitten, Aan de andere kant is het mogelijk korting te krijgen bij de aankoop van grote partijen betonblokken, dus misschien kun je gewoon nog een ander project bedenken dat je met betonblokken kunt uitvoeren.