Danai Media
Image default
Tuin en buitenleven

Op zoek naar een uitdagende hovenier vacature?

Steeds meer mensen willen werken als hovenier.

Dat is ook niet verwonderlijk. Lekker buiten bezig zijn in de natuur, waarbij je iets mag maken waar mensen echt van kunnen genieten… wie wil dat nou niet? Ben jij een beginnende hovenier die graag aan de slag gaat in dit mooie beroep, of heb je al ervaring en wil je de uitdaging aangaan bij een ander bedrijf? Zoek dan een hovenier vacature die bij je past. Maar wat doet een hovenier eigenlijk precies?

Wat doet een hovenier precies?

een hovenier is iemand die zich bezighoudt met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen en andere buitenruimtes. Dit kan zowel voor particulieren als voor bedrijven zijn. Een hovenier voert daarbij verschillende taken uit, zoals het aanleggen van nieuwe tuinen, het verwijderen van onkruid en het snoeien van planten en bomen. Ook geven ze advies over welke planten het beste in een bepaalde tuin passen en hoe de tuin het beste onderhouden kan worden. Bovendien zorgenhoveniers ook voor de aanleg van terrassen, paden en andere harde ondergronden. In sommige gevallen werkt een hovenier ook aan het ontwerp van tuinen, waarbij ze rekening houden met aspecten als de ligging, de grootte en de stijl van de tuin.

Wil jij werken als hovenier?

Er zijn verschillende manieren om aan het werk te komen als hovenier. Een van de meest voorkomende manieren is door te werken bij een professioneel hoveniersbedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een zelfstandig bedrijf of een bedrijf dat onderdeel is van een tuincentrum of een landbouwbedrijf. Sommige hoveniersbedrijven bieden ook stageplaatsen aan, zodat je praktijkervaring kunt opdoen terwijl je nog studeert. Daarbij is het mogelijk om 1 dag naar school te gaan, terwijl je daarnaast 4 dagen werkt. Hiervoor moet je bijvoorbeeld een opleiding volgen aan een MBO-school of een HBO-studie Tuin- en landschapsinrichting doen. Deze opleidingen geven je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om in het vak te werken.

Hoe vind je een goede hovenier vacature?

Er zijn verschillende manieren om een goede hovenier vacature te vinden. Een van de meest voorkomende manieren is door te zoeken op internet, bijvoorbeeld via vacaturesites of op de websites van hoveniersbedrijven. Je kunt ook zoeken naar vacatures via sociale media, zoals LinkedIn of Facebook. Een andere manier om een goede hovenier vacature te vinden is door te vragen aan mensen in je netwerk, of door te kijken naar vacatures bij tuincentra of andere bedrijven die zich richten op tuinonderhoud. Sommige van deze bedrijven bieden stageplaatsen of traineeships aan, wat een goede manier is om ervaring op te doen in het vak.