Danai Media
Image default
Dienstverlening

Karton bedrukken

Het materiaal karton wordt veel gebruikt voor verschillende doeleinden. Bekende doeleinden zijn onder andere: als verpakking materiaal, verzend materiaal of als materiaal voor het transporten van goederen van A naar B. Zo gebruiken we het materiaal onder andere bij het verhuizen van spullen en het verzenden van goederen. Karton wordt daarnaast ook veel gebruikt voor het bedrukken van verpakkingen en als verpakkingsmateriaal voor eten, drinken of andere goederen. Deze blog staat daarom in het teken van het bedrukken van karton en op welke soorten karton je dit uit kan voeren.

De juiste soort karton voor je product

Wil je gebruik maken van karton als verpakking of bescherming materiaal? Dan is het zeer belangrijk om te kijken naar de dikte, stevigheid en duurzaamheid van karton. Zo kun je vloeibare goederen niet zomaar verpakken in standaard karton want dan gaat het lekken en dat is niet de bedoeling. Voor vloeibare goederen zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een extra beschermende laag die ervoor zorgt dat dit vloeibare product niet door het karton heen lekt. Wil je karton gebruiken voor het verpakken van koekjes of snoepjes? Zoek dan eerst uit wat het gewicht is en stel op basis daarvan je keuze vast. Houd hier ook rekening met transporteren van het product. Vragen die je hierbij kan stellen zijn: “Hoe ga ik het product in de winkel krijgen?”, “Hoe bescherm ik het product?” en “Moet mijn product tegen een stootje kunnen?”.

Honingraatkarton

Karton kan ook gebruikt worden voor het creëren van meubels, voorwerpen of zelfs winkel reclame materiaal. De keuze van het karton is hier net zoals bij het verpakken van goederen afhankelijk van de stevigheid en het doel wat je ermee wilt bereiken. Voor stevige objecten die een lange levensduur dienen te hebben wordt aangeraden gebruik te maken van extra stevig karton. Een voorbeeld hiervan is honingraatkarton en dit soort materiaal kenmerkt zich door de sterke draagkracht. Deze draagkracht wordt gecreëerd door de zeshoekige constructie waarmee dit materiaal gemaakt is. Honingraatkarton is eenvoudig te bedrukken en zorgt voor een mooie afwerking. De print kan er goed op bedrukt worden waardoor de afbeelding of print duidelijk te zien is.

 

Bedrukken van honingraatkarton

Er zijn dus veel mogelijkheden om karton te bedrukken. Ben je op zoek naar karton met een hoge stevigheid voor het bedrukken van je karton. Dan is honingraatkarton de juiste keuze om voor dit doel te gebruiken. De stevigheid en unieke vorming zorgen voor een hoge draagkracht waardoor goederen minder snel stuk gaan, en een langere levensduur hebben.

https://endlessbranding.com/honingraatkarton/