Danai Media
Image default
Dienstverlening

Een baan bij de overheid vinden

Droom jij sinds kinds af aan al van een baan bij de overheid, en is dit de laatste jaren alleen maar toegenomen? Het vinden van de juiste baan is lastig, al helemaal wanneer je bij de overheid wilt werken.

Het is niet alsof elke baan bij de overheid hetzelfde is. De overheid bestaat uit de rijksoverheid, provincies en de gemeenten. Daarnaast zijn er verschillende organisaties die focussen op duurzaamheid, privacy, veiligheid en watervoorziening.

 

Werken bij de overheid heeft grote verantwoordelijkheden en als pas afgestudeerden heb je nog geen ervaring. Hoe kom je dan aan een baan bij de overheid?

 

Hoe kom je te werken bij de overheid?

 

Een baan vinden bij de overheid is dus lastig, toch zijn er manieren waarop je binnen kunt komen. Het meest toegankelijke is door het solliciteren naar een traineeship.

Met een traineeship bij de overheid ga je daadwerkelijk aan de slag, doe je belangrijke ervaringen op en leer je wat er komt kijken bij zo’n belangrijke positie. 

 

Binnen 2 jaar werk jij naar jezelf naar een gewild professional en laat je zien wat je in huis hebt. Je bouwt een netwerk op en leert werken met verschillende instanties. De traineeship bereid je niet alleen voor op een baan bij de overheid maar gedurende de traineeship wordt je onderdeel van de overheid.