Danai Media
Image default
Kinderen

Top 5 dingen die elke ouder moet weten over hun kinderen

Elke ouder wil er alles aan doen om hun kinderen te helpen slagen in het leven, en met de juiste informatie en hulpmiddelen kunt u uw kinderen het been geven dat ze nodig hebben om succesvolle volwassenen te worden. Dit artikel deelt enkele van de belangrijkste informatie die elke ouder over hun kinderen zou moeten weten. Van fitness en voeding tot taalontwikkeling en fysieke activiteit, dit artikel belicht vijf van de belangrijkste vaardigheden die uw kind nodig heeft om uit te groeien tot een succesvolle volwassene. Zorg ervoor dat je er alles aan doet om ze op weg te helpen!

Uw kind is vastbesloten om te leren

Bij de geboorte bevatten de hersenen van een baby ongeveer 100 miljard neuronen en ongeveer 1 quadriljoen synapsen. Synapsen zijn de ruimtes tussen zenuwcellen waar informatie naar andere cellen wordt gestuurd. Naarmate uw kind groeit en nieuwe dingen ervaart, vormen synapsen verbindingen in hun hersenen en beginnen ze te leren terwijl ze nieuwe dingen aanraken, zien, horen en proeven.

De vijf stadia van de motorische ontwikkeling van de kleuter zijn: reflexieve fase (0-2 maanden), primitieve reflexen (3-8 maanden), basiscoördinatie (9-12 maanden), motoriek (13-24 maanden) en de laatste fase is preoperationeel (25+). Een kind zal deze fasen met verschillende snelheden doorlopen, maar het is belangrijk dat ouders hun kinderen de kans geven om deze vaardigheden te oefenen.

Bij de geboorte zijn kinderen als sponzen

Bij de geboorte zijn kinderen als sponzen. Ze kunnen veel, maar ze weten nog niet hoe ze hun lichaam moeten beheersen. Hun zintuigen zijn allemaal scherp en nieuw, dus de wereld is een opwindende plek voor hen. In feite verbaast zowat alles hen omdat het allemaal zo nieuw en anders is! Een van de eerste dingen die je opvalt aan je baby is dat hij of zij een sterke schrikreflex heeft, wat betekent dat wanneer er iets onverwachts gebeurt – zoals een hard geluid of een voorwerp dat plotseling dichtbij komt – je baby zal springen als reactie. Dat komt omdat baby’s via hun zintuigen moeten leren wat veilig is en wat niet voordat ze zelf gaan bewegen.

Imiteren, imiteren, imiteren

De motorische ontwikkeling van een kind is een belangrijke ontwikkelingsmijlpaal om op te letten. Het is belangrijk om uw kind in dit proces aan te moedigen en te ondersteunen, maar het kan u ook helpen te weten wat u kunt verwachten en welke middelen beschikbaar zijn.
-Fase één: basisbewegingsvaardigheden zoals reiken en grijpen, rechtop zitten zonder ondersteuning, omrollen
– Fase twee: zelfstandig lopen, traplopen met twee voeten op elke trede, balanceren terwijl je een paar seconden op één voet staat – Fase drie: rijden op een driewieler of fiets met zijwieltjes
-Fase vier: kleine voorwerpen zoals speelgoed oppakken en bekers stapelen

Taalvaardigheid gaat veel verder dan spreken

De ontwikkeling van een kind gaat niet alleen over hoe goed ze spreken. Taalvaardigheden gaan verder dan spreken en omvatten luisteren, lezen en schrijven. Onderzoek toont aan dat kinderen die vroeger in hun leven leren lezen, het beter doen op school en een hoger IQ hebben als volwassenen.
Taal leren begint met luisteren – en een kleuter moet de essentie van een gesprek kunnen volgen.

Kleuters hebben er ook baat bij als ze u voorlezen, al is het maar voor vijf minuten per dag. Naarmate hun zich ontwikkelende hersenen nieuwe woorden opnemen, zal uw kind meer geïnteresseerd raken in zelfstandig lezen.

Leren gebeurt op veel manieren

Kleuters leren op verschillende manieren en hun motorische ontwikkeling is geen uitzondering. Kinderen in deze leeftijdsgroep doorlopen vijf kritieke stadia van lichamelijke ontwikkeling. In deze fasen beginnen kinderen voor het eerst te lopen, rennen, trappen te lopen, met voorwerpen te gooien en nog veel meer. Elke fase heeft zijn eigen reeks mijlpalen om op te letten, zodat u de voortgang van uw kind in de gaten kunt houden.

https://ikbenalgroot.nl/