Danai Media
Image default
Dieren

Wat is een angstige hond?

Van honden wordt vaak gezegd dat ze de beste vriend van de mens zijn en voor veel mensen zijn hun harige metgezellen het hoogtepunt van hun dag. Maar voor sommige honden kan angst een probleem zijn.

Honden kunnen verschillende soorten angst ervaren, waaronder verlatingsangst, geluidsfobieën of sociale angsten. Deze angsten kunnen worden behandeld met medicatie en gedragsveranderingstherapie. Als jouw hond echter symptomen van angst ervaart, is het belangrijk om een dierenarts te raadplegen om de beste behandelingskuur te bepalen. Het is namelijk belangrijk om een angstige hond te helpen.

 

Een angstige hond kalmeren bij onweer

Wanneer er onweer is, kan het voorkomen dat jouw hond erg bang wordt. Hartstikke sneu, maar gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om jouw hond te kalmeren. Hieronder staan een aantal manieren om een hond te kalmeren die bang is voor onweer.

Een van de beste manieren om een hond die bang is voor onweer te kalmeren, is door een omgeving te creëren waarin hij zich veilig voelt. Dit kan worden bereikt door ze in een krat te doen, ze speelgoed en gezonde dierensnacks te geven, of ze zelfs gewoon in je armen te houden.

Een andere goede manier om een hond die bang is voor onweer te kalmeren, is door een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking te gebruiken. Deze koptelefoon kan het geluid blokkeren, zodat ze er minder last van hebben.

Een derde manier om een hond die bang is voor onweer te kalmeren, is door medicijnen te gebruiken die zijn voorgeschreven door uw dierenarts. Hierdoor kun je bepalen hoe vaak ze de angst ervaren en wanneer ze dat doen, zal het minder intens zijn dan wanneer ze het zonder de hulp van medicatie zouden ervaren.

Hoe houd je een hond rustig in de auto?

Het is belangrijk om te weten dat je niet de enige bent in deze strijd. Er zijn veel andere hondenbezitters die met hetzelfde probleem te maken hebben gehad en ze hebben hun tips gedeeld over hoe ze erin geslaagd zijn hun honden rustig te houden in de auto. Wij hebben deze tips voor je op een rij gezet.

  • Zoek een houding waar jouw hond zich prettig bij voelt
  • Speel muziek af of praat met jouw hond met een vrolijke stem
  • Neem een favoriet speeltje of dekentje mee
  • Geef je hond wat lekkers tijdens de rit
  • Neem regelmatig pauze tijdens lange ritten
  • Vraag indien mogelijk iemand anders om te rijden
  • Als al het andere faalt, zet je hond dan in een bench
https://www.bachbloesemmix.nl/blog/mijn-hond-is-bang