Danai Media
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over een paddo kweekset

Heb je ervaring met paddo’s en wil je ze zelf een keer kweken? Dat is mogelijk! Met een paddo kweekset, kweek je gemakkelijk zelf paddo’s. In de set zit alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan! Ben je benieuwd naar deze set en hoe het werkt? Lees dan verder en kom erachter!

Waar bestaat het uit?

Als je zelf paddo’s wilt kweken, kun je dat het beste doen met een kweekset. In deze set vind je alles wat je nodig hebt om paddo’s van hoge kwaliteit te kweken. Doormiddel van de artikelen in de set is het ontzettend makkelijk om zelf te doen. Ben je benieuwd naar de inhoud van de set? In een paddo kweekset vind je het volgende:

– Een kweekschaal met levend mycelium en een hoogwaardige voedingsbodem.

– Een transparant kweekzak met luchtfilter.

– Twee paperclips.

Waar moet de omgeving aan voldoen?

Om te beginnen heb je een warme, vochtige omgeving nodig, anders kunnen de paddo’s niet groeien. De tempratuur van deze omgeving moet hoger zijn dan een gemiddelde woonkamer. Tussen de 22 en de 25 graden dus. Om te voorkomen dat de paddenstoelen uitdrogen, mogen ze niet in direct zonlicht staan. De paddenstoelen lopen niet alleen het risico om uit te drogen, ze kunnen ook te vochtig worden. Bij een te hoge luchtvochtigheid gaan de hoedjes van de paddenstoel glimmen. Tot slot is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid zuurstof. Zonder zuurstof kunnen de paddo’s niet groeien.

Hygiëne

Als je paddo’s gaat kweken is hygiëne erg belangrijk. Was dus altijd je handen voordat je de paddo’s aanraakt. Sluit ook altijd ramen en deuren, om een bacteriële besmetting te voorkomen. Om er zeker van te zijn dat er geen besmetting ontstaat, kun je het beste een mondkapje dragen. Op die manier weet je zeker dat je de bak niet infecteert.

Laat je adviseren!

Ben je enthousiast geworden over een paddo kweekset of Mushrooms? En wil je het een keer proberen? Neem dan een kijkje op de website van 24high en ontdek het assortiment. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren!