Danai Media
Image default
Dieren

De complete gids voor graanvrij hondenvoer: waarom graanvrij voedsel de beste keuze is

Graanvrij hondenvoer is een soort hondenvoer dat geen ingrediënten op basis van granen bevat. Het wordt vaak geadverteerd als gezonder voor honden dan andere soorten hondenvoer.

Graanvrij hondenvoer wordt geadverteerd als gezonder voor honden dan andere soorten hondenvoer, omdat het geen ingrediënten op basis van granen bevat. Graanvrij voedsel wordt meestal gemaakt van vlees en groenten zoals erwten, wortelen, aardappelen en zoete aardappelen.

Honden hebben een dieet nodig dat eiwitten, vetten, vitamines, mineralen en koolhydraten bevat. Graanvrij voedsel biedt deze dingen, terwijl het ook granen verwijdert die in sommige gevallen moeilijk kunnen zijn voor hun spijsvertering of allergieën veroorzaken.

 

De verborgen reden waarom honden geen granen kunnen eten

Als het om granen gaat, kunnen honden ze niet op dezelfde manier verteren als mensen. Honden missen het enzym amylase dat nodig is voor het afbreken van zetmeel tot suiker en ze missen ook speekselamylase. Dit betekent dat wanneer honden granen eten, dit kan leiden tot een opgeblazen gevoel, winderigheid en diarree.

Dus wat moet je je hond voeren? Granen zijn niet de enige dingen die honden niet kunnen eten. Ze kunnen ook geen zuivelproducten en eieren eten vanwege hun lactose-intolerantie.

 

Voordelen van graanvrij hondenvoer op het spijsverteringsstelsel van uw huisdier

Honden zijn van nature carnivoren, wat betekent dat ze gedijen op een dieet met veel eiwitten en weinig koolhydraten.

Een graanvrij dieet is niet alleen gezonder dan een dieet met granen, maar vermindert ook het risico op het ontwikkelen van voedselovergevoeligheden. Honden die gedurende ten minste zes maanden een graanvrij dieet hebben gekregen, hebben minder kans op huidallergieën of andere spijsverteringsproblemen.

Graanvrij hondenvoer is een soort dieet dat is ontworpen om het spijsverteringsstelsel van uw huisdier te helpen. Dit soort voedsel is niet alleen rijk aan eiwitten, maar ook aan vezels en antioxidanten. Graanvrij hondenvoer bevat hoogwaardige eiwitten, wat betekent dat het uw huisdier zal helpen de spiermassa te behouden en zijn metabolisme te verhogen.

De sleutel tot een goede voeding voor uw huisdier is er zeker van te zijn dat ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben om gezond te blijven. Dit omvat zaken als vitamine A, vitamine B12, ijzer en selenium. Graanvrij hondenvoer is een manier om aan deze behoeften te voldoen, omdat het vol antioxidanten en vitamines zit die tegenwoordig niet in andere soorten diëten op de markt te vinden zijn.

Voordelen van graanvrij hondenvoer:

– Helpt bij een gezonde spijsvertering

– Hoogwaardige eiwitten voor spierbehoud

– Antioxidanten ter ondersteuning van het immuunsysteem

 

 

https://netherlands.husse.com/graanvrij-hondenvoer