Danai Media
Image default
Dieren

Waarom kalverhokken zo handig zijn?

Een kalverhok is een constructie dat is ontworpen om kalveren te huisvesten, meestal in groepen van twee of drie. Kalverhokken zijn gemaakt van hout, metaal of beton en heeft een roostervloer met bovenaan een opening voor ventilatie. Een kalverhok kan op boerderijen worden gebruikt om koeien en kalveren te huisvesten tijdens de wintermaanden, wanneer ze niet vrij mogen rondlopen. Het kan ook worden gebruikt in andere gebieden waar het vee om veiligheidsredenen binnenshuis moet worden gehouden.

De voordelen van een kalverhok?

Gebleken is dat kalverhokken het meest populaire type behuizing voor kalveren zijn. De reden voor deze populariteit is omdat ze ruim, veilig en gemakkelijk schoon te maken zijn. De voordelen van de kalverhokken zijn onder meer:

  1. Het is geschikt voor meer dan één kalf tegelijk;
  2. Er zijn geen externe draden of staven die door de dieren kunnen worden gebroken
  3. Het kalf kan op één plek worden gehouden, waardoor het gemakkelijk is om hun gezondheid te beheren en te bewaken.
  4. Het ontwerp van het gebouw zorgt voor natuurlijke ventilatie, waardoor de dieren in de zomer koel blijven.
  5. Er is minder kans op letsel of overlijden door vallen of roofdieren.
  6. Een kalverstal helpt voorkomen dat de dieren ontsnappen door een open deur of raam, waardoor ze niet kunnen afdwalen naar gevaarlijkere delen van uw eigendom.

Hoe een koeienhok op te bergen en schoon te maken?

Om uw rundveestal schoon te houden, moet u ervoor zorgen dat u een schoonmaakplan heeft. Het belangrijkste onderdeel van het schoonmaakplan is een vast schema. U moet weten wanneer en hoe vaak uw kalverhok en kalverstal gereinigd moet worden. Als u eenmaal het schema op orde heeft, is het gemakkelijker voor u om een schone veestal te onderhouden. Het schoonmaken van het kalverhok en de kalverstal is geen gemakkelijke taak en kan lastig zijn met slechts één persoon. Het is dus het beste als u ook iemand anders inhuurt voor hulp bij deze taak.

https://www.sietsejorna.nl/product-categorie/kalverhuisvesting/kalverhok-mobiel/