Danai Media
Image default
Dieren

Houtwormbestrijding

Houtwormbestrijding kan worden bereikt door het gebruik van chemische behandelingen of andere ongediertebestrijdingsmethoden. Een dergelijke methode is om borax te gebruiken, dat kan worden gemengd met warm of koud water. Het is aangetoond dat borax effectief is in het doden van houtwormen vanwege de hoge mate van toxiciteit en de giftige aard die het bevat.

 

Sommige plagen, zoals houtwormlarven, kunnen moeilijk te bestrijden zijn. De larven worden beschermd door een taaie buitenlaag waardoor ze ook zeer goed bestand zijn tegen de meeste pesticiden. Houtwormen zijn niet alleen lelijk, ze kunnen ook ernstige schade aanrichten aan hout en meubels.

 

Er zijn veel manieren waarop mensen het risico op houtwormen kunnen beperken, hetzij door te voorkomen dat ze in contact komen met een object, hetzij door ervoor te zorgen dat elk object dat besmet kan raken, wordt beschermd tegen hun aandacht.

 

Wat is houtworm?

Houtworm is een term die verwijst naar de insecten die bekend staan als kevers of snuitkevers. De larven van deze insecten vallen het hout aan en eten het op, wat schade aanricht.

 

Houtworm kan overal ter wereld worden aangetroffen en kan elk type hout aantasten, inclusief meubels, constructiehout, boomstammen, enz. Het is ook niet beperkt tot alleen houten voorwerpen, want er zijn gevallen geweest waarin het metalen buizen aantastte. Het is daarom beter dat je weet wat je moet doen om houtwormbestrijding tegen te gaan.

 

 

Preventietips voor de huiseigenaar

Tips om houtwormbestrijding te vermijden. Neem daarom enkele maatregelen om ervoor te zorgen dat uw houtwormplaag niet uit de hand loopt.

Het belangrijkste dat u kunt doen, is het hout regelmatig controleren en bij tekenen van schade het hout laten repareren of vervangen. Preventie is ook belangrijk als het om wormen gaat, dus houd je huis droog door een luchtontvochtiger te gebruiken en mors geen vloeistoffen zoals wijn of bier op houten oppervlakken. Ten slotte zal regelmatig stofzuigen met een HEPA-filter het risico op een plaag helpen verminderen en beschermende schoenen dragen bij contact met grond buiten.

 

https://bestinspect.nl/ongedierte/houtworm