Danai Media
Image default
Aanbiedingen

Waarom jij zou moeten adverteren op Amazon

Wie kent het niet, het bedrijf Amazon is enorm gegroeid in de laatste jaren. Waar het eerst nog een groot bedrijf was op de Amerikaanse markt, is Amazon nu ook helemaal aanwezig op de Europese markt. Dan zou je zeggen, wat maakt dat uit voor mij? Nou, heel erg veel. Op Amazon worden er ongelofelijk veel producten verkocht, wat betekent dat er heel erg veel mensen dagelijks de website bezoeken. Waarom is dat handig voor jou? Omdat jij Amazon kan inzetten als een manier om jouw producten te adverteren. Adverteren op Amazon kan op verschillende manieren, en die leg ik graag aan je uit!

 

Ten eerste kan je Amazon adverteren door middel van een gesponsorde productvermelding. Dit houdt in dat je producten op Amazon plaatst, en dat deze hoger in de lijst komt te staan dan producten die niet gesponsord zijn. Op deze manier zijn jouw producten zichtbaarder voor de klant, en zal een klant jouw producten eerder kopen. Wel is het goed om te weten dat jouw producten niet altijd bovenaan komen te staan, maar alleen als er relevante zoekwoorden worden ingetoetst. Hiernaast kan je kiezen voor headline search op Amazon. Hierbij zien klanten een grote banner met drie van jouw producten boven de zoekresultaten. Dat is heel handig, omdat bezoekers van Amazon dan gemakkelijk op één van de producten op jouw banner kunnen klikken, zodat ze gelijk naar jouw website worden geleid. En als laatste is er op Amazon de mogelijkheid tot display advertenties. Op productpagina’s van producten die lijken op jouw product, wordt een advertentie van jouw product gestuurd. Als bezoekers daar op klikken, worden ze naar jouw website geleid.

 

En waarom adverteren op Amazon nou zo slim is? Ten eerste omdat je via Amazon een internationaal publiek kan bereiken. Bovendien is het heel populair in Nederland en tot slot hoef je geen groot budget te hebben om op Amazon te adverteren.

https://www.economy.nl/