Danai Media
Image default
Meubels

Onderdelen die een fanatiek gamer niet mag missen

Ben je helemaal gek van gamen, en gaat er geen dag voorbij waar je niet met je controller of keyboard achter je scherm zit? Dan is dit artikel speciaal voor jou. In deze blog wordt besproken wat er voor jou als fanatieke gamer niet mag ontbreken aan je set-up. Op deze onderdelen wordt ingegaan, en er worden tips gegeven waar je op moet letten als je deze spullen aan gaat schaffen.

Internet

Niks is zo vervelend dan traag of niet werkend internet in je huis. Voor de optimale game ervaring is het dan ook belangrijk om voor goed internet te zorgen. Veel mensen laten hun gameconsoles op wifi lopen, maar er wordt aangeraden om gebruik te maken van een kabel. Zo heb je ook minder kans dat tussen het spelen door het internet wegvalt. Zonder goed internet kan je veel spellen niet leuk spelen.

Beeldscherm

Je hebt het vast wel is gezien, van de foto’s van mensen die op een heel groot scherm of beamer een potje FIFA of Call of Duty aan het doen zijn. Vet toch, maar dit is voor veel mensen niet haalbaar. Daarbij komt kijken dat een groot scherm niet perse beter is voor je game ervaring en voor het kwaliteit van spelen. Een kleiner scherm zorgt ervoor dat je veel dingen in één opslag ziet, en dat je dus sneller kunt reageren. Als je een beeldscherm gaat aanschaffen is het verder belangrijk om te kijken naar de beeldkwaliteit, maar ook naar de ingangen die het beeldscherm heeft. Je wilt makkelijk je console kunnen aansluiten aan je beeldscherm.

Gamestoel

Vaak als je gaat gamen zit je op stoel, en voor een fanatieke gamer is een stoel erg belangrijk omdat er in veel gevallen aardig wat uur wordt gemaakt achter het beeldscherm. De afgelopen jaren is er naast de bureaustoel ook de gamestoel in de wereld gekomen. Dit zijn stoelen die speciaal zijn gemaakt voor gamers. Deze stoelen zorgen ervoor dat je gezondheidsproblemen kan voorkomen, doordat deze stoelen zorgen voor een betere zithouding. Deze gamestoelen zijn in diepte, hoogte en breedte te verstellen dit zorgt voor het benodigde comfort, maar ook voor de gezondheid. Een goede gamestoel mag dus zeker niet ontbreken aan jouw setup.

Gamebureau

Naast de stoel en het beeldscherm is het bureau ook erg belangrijk. Het bureau moet genoeg ruimte hebben voor de gamespullen, en geeft ook veel aan de algemene uitstraling van je setup. Ook hier zijn de afgelopen jaren bureaus gekomen speciaal voor gamen. Een gaming bureau geeft veel verschillende opties om je onderdelen voor het gamen op te bergen, en kan het ook makkelijker maken om een goede zithouding aan te houden. Er zijn ook mooie gaming bureaus krijgen met een led strip, bijvoorbeeld de game bureaus van Emob. Tevens hebben veel gaming bureaus ook een uitschuifbaar tafelblad waar je perfect je toetsenbord en muis kwijt kan.  Een mooie gamestoel en game bureau zorgt ervoor dat je goed zit en dat je een mooie set up creëert. Een aanrader is om te kijken naar het merk Parisot. Dit is een frans merk en heeft hele mooie gaming bureaus.

Geluid

Voor het gamen is het geluid ook erg belangrijk. De ervaring van een potje gamen zal erg beïnvloed worden door het geluid. Daarom is het ook belangrijk om of een mooie headset te kopen, of een geluidsysteem aan te schaffen waardoor je meer ervaart dat je echt in de game zit.