Danai Media
Image default
Sport

Sporten op een loopband

Wil je gaan beginnen met hardlopen, maar is de sportschool niet helemaal jouw ding? Of heb je geen zin om buiten in de regen te lopen? Dan is een loopband van Flow Fitness echt iets voor jou! De loopband is een cardioapparaat dat helpt bij het verlagen van je vetpercentage. Een loopband heeft veel voordelen voor je gezondheid. Naast afvallen krijg je hier ook een zeer goede conditie van. Hieronder lees je meer over alle voordelen wanneer je gaat sporten op een loopband.

De voordelen van een loopband

Wil je gaan starten met trainen op een loopband of heb je er zelf een aangeschaft? Bekijk hieronder alle voordelen voor je gezondheid:

Je kan binnen trainen

Hoe fijn is het wanneer het buiten regent en je gewoon kan gaan hardlopen? Door de loopband kan je blijven sporten, in wat voor weer dan ook. De loopband zorgt ervoor dat jij in je vertrouwde omgeving kan gaan sporten. Je maakt het lopen op de loopband leuker door een leuk muziekje op de achtergrond te zetten.

Makkelijk een vast tempo aanhouden

Het is lastig om steeds op hetzelfde tempo te lopen, daarnaast weet je ook niet hoe hard je eigenlijk loopt. Op de loopband kan je dit precies afstellen hoe jij dat wilt. Zo kan je een vast tempo aanzetten en kan je precies zien hoe hard je loopt. Ook fijn is dat je geen rekening met het verkeer hoeft te houden, je kan gewoon door blijven lopen.

Het is minder belastend

Het lopen op een loopband is minder belastend voor je spieren en gewrichten dan lopen op de weg of in het bos. Voor je gewrichten is het lopen op een loopband vele malen fijner, je hebt hier namelijk te maken met een vlakken en zachtere ondergrond. Waar op de weg vaak te maken hebt met stoepraden, gaten of putdeksels, hier heb je op een loopband geen enkele last van.

Welke spieren train je met de loopband?

De loopband geschikt is voor hardlopen, maar ook voor wandelen. Hierdoor train je er verschillende spieren mee. Op de loopband kan je ook een helling creëren, door middel van de functie hellingshoek. Door iets omhoog te lopen train je nog meer je bovenbenen en kuiten. Naast je bovenbenen en kuiten train je ook je billen, je rug en je buikspieren. Doordat je in evenwicht moet blijven train je ook je rug- en buikspieren. Een effectieve work-out voor bijna het hele lichaam!

https://www.flowfitness.com/nl/