Danai Media
Image default
Sport

Een trimvest en andere duikapparatuur kopen voor een geslaagde duik

Als u ervaring heeft met duiken of snorkelen, of ervaring op wilt doen, dan heeft u verschillende soorten duikapparatuur nodig: een trimvest, ademautomaat, duikpak, zuurstoffles, et cetera. Het is hierbij belangrijk dat u het voor u juiste duikapparatuur aanschaft. Of, als u nog nooit heeft gedoken, is het misschien handig om deze apparatuur eerst te lenen.

Een goed trimvest is essentieel tijdens uw duikavontuur

Eén van de benodigdheden tijdens het duiken vormt het trimvest. Dit vest bevestigt u, net zoals een echt vest, over uw duikpak heen. Dit doet u met twee schouderbanden over uw schouders en een band om uw buik. Een trimvest bevat luchtruimtes waar u door middel van knoppen lucht in of uit kunt laten lopen. Deze lucht is afkomstig van uw duikfles, welke door middel van een slang aan het trimvest is aangesloten. Door te trimmen, zo wordt het in en uit laten lopen van de lucht genoemd, kunt u ervoor zorgen dat u blijft drijven of juist meer naar de bodem zakt.

Ook de juiste ademautomaat is erg belangrijk

Naast een goed trimvest, is ook een goed ademautomaat erg belangrijk. Het hangt van uw wensen en eisen af welk soort ademautomaat voor u het meest geschikt is. U kunt kiezen uit merkmodellen, maar als u nog niet vaak heeft gedoken is het misschien verstandig om eerst voor een goedkoper model te gaan. Door een ademautomaat te gebruiken, kunt u onder water ademhalen waardoor u ook diep onderwater kunt duiken.

Waar uw duikapparatuur aanschaffen?

Als u duikapparatuur wilt aanschaffen, dan kunt u eens langsgaan bij  Herman Lieven. Deze duikwinkel is zeer groot van formaat, maar liefst 1000m2, en heeft een uitgebreid assortiment aan duikartikelen. Zowel van merkkwaliteit, als goedkopere beginnersmodellen. Mocht u nog vragen hebben of advies willen inwinnen, dan kunt u hier ook terecht.