Danai Media
Image default
Dieren

Hoe een steenmarter bestrijden?

Steenmarters zijn een soort wezel die in Europa en Azië voorkomt. Ze zijn voornamelijk nachtdieren en leven in bomen, rotsen en andere natuurlijke habitatten. Steenmarters hebben scherpe tanden waarmee ze op kleine dieren zoals konijnen of vogels jagen. Ze eten ook insecten, fruit, eieren, aas (dood dierlijk vlees) en menselijk afval. Steenmarters zijn te vinden in veel verschillende kleuren, waaronder bruingrijs met een witte onderkant. Steenmarters leven niet alleen in de natuur, maar ook in of rondom jouw huis. Wil je een steenmarter bestrijden? Hoe dat moet lees je in dit blog!

Hoe een steenmarter te identificeren?

Steenmarters hebben een slank lichaam met een lange staart. Hun vacht is meestal bruingrijs van kleur en hun gezicht heeft witte vlekken. De grootte van steenmarters kan variëren van 30 tot 60 centimeter lang, met een staart van 20 tot 30 centimeter lang. Herken je deze beschrijving in of rondom je huis, dan is de kans groot dat het een steenmarter is! Steenmarters kunnen veel kapot maken in en rondom je huis, zoals bijvoorbeeld isolatie. Belangrijk is om de steenmarter te bestrijden.

De steenmarter bestrijden, hoe doe je dat? 

Wanneer je steenmarters confronteert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je ze geen schade toebrengt, de steenmarter is namelijk een beschermde diersoort. Als je er echter een wilt vangen of doden, zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Er zijn veel manieren om een steenmarter snel en veilig te doden, een van deze manieren is met een jachtgeweer of geweerschot, die heeft alleen niet iedereen in huis. De beste manier om een roofdier zoals een steenmarter te vangen, is door ze te vangen met kooivallen of levende vallen. Wil je thuis een steenmarter bestrijden? Dan kan je het beste de bestrijdingsdienst bellen. Deze zijn erin gespecialiseerd om de steenmarter te bestrijden en zorgen ervoor dat ze snel uit je huis verdwijnen!

https://www.bestrijdingservicefriesland.nl/ongediertebestrijding/steenmarters