Danai Media
Image default
Electronica en Computers

Een gelukkige elektricien

Onze levens worden gekenmerkt door de keuzes die we maken. En dat zijn er nog al wat. Van kiezen wat je op je boterham doet voor het ontbijt tot kiezen welk huis je gaat kopen. Van kiezen welke opleiding je gaat doet tot kiezen welke sport je kind gaat doen. Al deze keuzes bij elkaar beïnvloeden wie jij bent, waar jij voor staat en wat jij doet. Keuzes maken we bewust of onbewust, toch verandert elke keuze ons.

 

De meeste mensen hebben als levensdoel om gelukkig te zijn en dat is een heel goed doel want een gelukkig mens is goed voor zichzelf en voor anderen. Maar hoe weet je nu welke keuzes je moet maken om gelukkig te worden? Dat is voor iedereen weer anders. Een groot deel van ons leven als kind bestaat uit school, later zal werk een groot deel van onze tijd beslaan. Op de basis- en middelbare school maak je keuzes die zullen leiden naar jouw opleiding. De opleiding die je volgt geeft richting aan je leven en zal op een of andere manier leiden tot wat jij erna gaat doen. Als je gelukkig wil worden, dan moet je een opleiding kiezen die bij je past. Sommige mensen weten al van kleins af aan wat ze willen worden, weer anderen weten het na hun pensioen nog niet zeker.

 

Een van de vele beroepen die de mens kan beoefenen, is het beroep van een elektricien. Een elektricien is geduldig en houdt ervan om met kleine onderdeeltjes te prutsen, een elektricien heeft een interesse in de techniek, een elektricien houdt van een beetje spanning (letterlijk en figuurlijk). Voel jij je aangesproken? Dan is de opleiding elektrotechniek geknipt voor jou! Wat doe je dan? Werken met alles dat aangesloten is op het elektriciteitsnetwerk. Dus bijvoorbeeld meterkasten, verlichting, infrastructuur, installaties in bedrijven, camerasystemen en meer. Elektricien is een van de miljoenen beroepen. Wat je ook doet, volg dit advies: volg je hart, want dat klopt.

https://www.groenewegendelft.nl/