Danai Media
Image default
Dieren

De schokkende waarheid over hondenvoer en waarom je maar een paar merken zou moeten vertrouwen

Hondenvoer is de belangrijkste voedingsbron voor uw hond, maar het kan ook een bron van allergieën zijn.

De meest voorkomende ingrediënten in hondenvoer zijn vlees, granen en groenten. Hondenvoer kan worden ingedeeld in verschillende soorten, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Droog hondenvoer wordt bijvoorbeeld gemaakt van brokjes die zijn gebakken en vervolgens zijn gedroogd. Nat hondenvoer is gemaakt van rauw vlees en groenten die zijn gekookt om een pasta- of stoofpotachtige consistentie te creëren.

Honden met voedselallergieën vertonen vaak symptomen zoals diarree of braken na het eten van hun gebruikelijke dieet. De meest voorkomende allergenen in commercieel huisdiervoer zijn rundvlees, zuivelproducten, kippeneieren, sojabonen, maïs en tarwegluten.

 

Wat maakt sommige merken voedsel beter dan andere?

De beste merken voor dierenvoeding veranderen altijd.

In het verleden was het moeilijk om voer voor huisdieren van goede kwaliteit te vinden. De meeste waren gevuld met granen en andere ingrediënten die niet gezond waren voor huisdieren. Tegenwoordig zijn er veel verschillende merken huisdiervoeding om uit te kiezen. En de beste merken voor dierenvoeding veranderen altijd als nieuwe bedrijven met nieuwe producten komen.

Er is tegenwoordig een breed scala aan hypoallergeen voedsel voor huisdieren op de markt, en deze zijn ook te vinden in de meeste supermarkten en online winkels. Deze voedingsmiddelen zijn speciaal ontworpen voor huisdieren die allergisch of gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten in hun voedsel, zoals maïs, tarwe, rundvlees, kip of sojaolie. Er bestaat ook graanvrij voer voor huisdieren omdat het beter verteerbaar lijkt dan andere soorten honden- en kattenvoer.

 

Hypo-allergiediëten

Een hypoallergeen dieet is een dieet dat de trigger van de allergie vermijdt. Het doel van dit dieet is het verminderen of elimineren van symptomen.

Er zijn twee verschillende soorten hypoallergene diëten voor honden: eliminatiediëten en eiwitbeperkte diëten. Eliminatiediëten verwijderen alle bekende allergenen uit het dieet van de hond, terwijl eiwitbeperkte diëten slechts één type eiwit verwijderen (bijv. rundvlees, gevogelte, tarwe).

Het eliminatiedieet duurt minimaal zes weken om te zien of er enige verbetering van de symptomen is en moet worden gevolgd door een voedselprovocatie om te bevestigen dat het effectief was. Het eiwitbeperkte dieet kan tot drie maanden duren voordat er veranderingen in de symptomen kunnen worden waargenomen en moet ook worden gevolgd door een voedseluitdaging.

 

https://netherlands.husse.com/hypoallergeen-hondenvoer