Danai Media
Image default
Aanbiedingen

Hoe leg ik een houten vloer?

Een houten vloer van Bebo Parket leggen is een grote klus, maar wel een die u met een beetje kennis en het juiste gereedschap zelf kunt doen. Deze gids leidt u stap voor stap door het proces van het leggen van een houten vloer.

Stap één: de kamer voorbereiden

Het eerste wat u moet doen is de kamer voorbereiden waar u de vloer gaat leggen. Dit betekent dat u alle meubels en andere dingen die zich momenteel in de kamer bevinden moet opruimen. Als de kamer eenmaal leeg is, neem dan de tijd om hem grondig schoon te maken, zodat u een lege lei hebt om mee te werken.

Stap twee: de ondervloer leggen

Zodra de kamer is voorbereid, kunt u beginnen met het leggen van de ondervloer. Als u met een bestaande ondervloer werkt, hoeft u er alleen maar voor te zorgen dat deze vlak en in goede staat is voordat u verder gaat. Als u vanaf nul begint, moet u eerst multiplex of een ander soort ondervloer plaatsen voordat u verder gaat. 

Stap drie: De vloer leggen

Nu is het tijd om de eigenlijke houten vloer te leggen. U moet beginnen met het meten en snijden van de stukken hout die in uw ruimte passen. Zodra alle stukken zijn gesneden, kunt u beginnen met het vastspijkeren ervan. Begin aan de ene kant van de kamer en werk naar de andere kant toe, zorg ervoor dat elk stuk goed op zijn plaats zit voordat u verder gaat. Ga door tot alle stukken op hun plaats zitten. Schuur daarna de ruwe randen weg en zuig eventueel stof op voordat u de vloer afwerkt.

Legservice

En daar heeft u het! Met deze eenvoudige stappen kunt u een prachtige houten vloer in uw huis leggen zonder een professional in te huren. Neem de tijd en werk zorgvuldig, dan kunt u jarenlang van uw nieuwe vloer genieten. Mocht u er toch niet helemaal zelf uitkomen, dan kunt u altijd de legservice hulp van Bebo Parket inschakelen!