Danai Media
Image default
Dieren

De complete gids voor hypoallergeen hondenvoer en allergieën: hoe u d

Allergieën zijn een veel voorkomende reactie op een allergeen, een stof die een allergische reactie veroorzaakt. In sommige gevallen kan het immuunsysteem van het lichaam ten onrechte een onschadelijke stof als schadelijk identificeren en antilichamen produceren om deze aan te vallen.

Een allergie is wanneer het immuunsysteem van het lichaam overdreven reageert op iets dat normaal onschadelijk zou zijn.

Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor zaken als pollen en huidschilfers van huisdieren. Anderen kunnen allergieën hebben voor dingen zoals voedsel of medicijnen. Hypoallergeen hondenvoer is dan juiste optie.

Tekenen van allergieën bij honden identificeren?

Als u een hondenbezitter bent, is het belangrijk om de tekenen van allergieën bij honden te kunnen herkennen. Dit zal u helpen om beter voor uw pup te zorgen en toekomstige gezondheidsproblemen te voorkomen.

Er zijn veel verschillende tekenen die erop kunnen wijzen dat uw hond een allergie heeft, maar deze kunnen variëren afhankelijk van de oorzaak van de allergie. De meest voorkomende symptomen zijn chronisch krabben, haaruitval, rode huid, overmatig likken en bijten aan hun poten of voeten.

Als u een van deze symptomen bij uw huisdier opmerkt, is het belangrijk om zo snel mogelijk een dierenarts te raadplegen.

Oorzaken van hondenallergieën en manieren om ze te voorkomen

De vacht van een hond kan een bron zijn van allergenen die allergische reacties bij honden veroorzaken. Het allergeen kan afkomstig zijn van pollen, huisstofmijt of de huid van het dier. U kunt ook allergisch zijn voor iets in uw huis, zoals schimmel, huidschilfers van huisdieren of stof.

De meest voorkomende triggers voor hondenallergieën zijn:

-Stuifmeel

-Huisstofmijt

-De huid van het dier

-Gietvorm

– Huidschilfers van huisdieren

https://netherlands.husse.com/hypoallergeen-hondenvoer