Danai Media
Image default
Aanbiedingen

Zo houdt u de accu van uw scooter het langste goed

Wanneer u een elektrische scooter aanschaft, is het belangrijk dat u hier op de juiste manier mee om gaat. Een accureparatie wilt u het liefst voorkomen! Let bij de aankoop op de soort accu die u aanschaft. Een loden accu is goedkoper, maar heeft meer onderhoud nodig. Een lithium accu heeft meer vermogen, maar kost ook meer. U kunt ook kiezen voor een uitneembare accu. Zo kun u overal uw accu aan de lader leggen. Dit zijn 3 tips om uw accu het beste te verzorgen.

Wacht niet tot de accu leeg is

Als u de accu te ver laat ontladen kan de accu op den duur niet meer de beste prestaties leveren. Het beste is om uw scooter op minimaal 20 procent aan de lader te zetten. Reken uit hoeveel 20 procent van uw accu is, houd dit aan als indicatie op uw scooter, om de scooter op te laden.

Elke dag bijladen

Een accu slijt sneller als u uw scooter met een lege accu laat staan. Laadt de scooter daarom elke keer op als u hem gebruikt hebt. Hiermee voorkomt u onverwachte problemen en verlengt u de levensduur van de accu. Ook als u uw scooter niet zo vaak gebruikt, zult u uw scooter volgeladen moeten wegzetten. Een accu moet eens in de maand worden bijgeladen om te voorkomen dat hij leeg raakt. 

Waar zet u de scooter aan de lader?

Zet uw scooter in een droge en goed geventileerde ruimte. Dit is het beste voor zowel de accu als de oplader. Let ook op dat u de lader niet bedekt met spullen. Als de accu oververhit raakt gaat hij stuk. 


Tip: dab-scooters.nl heeft een ruim assortiment aan scooters. Van elke model staat een demo-model om een proefrit op te maken. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de juiste aankoop doet.

https://www.dab-scooters.nl/