Danai Media
Image default
Dieren

Wil je ratten bestrijden? Dit moet jij weten!

Ratten waar zijn die eigenlijk ontstaan? Elke dag ontvang of lees je het bericht dat er een rattenplaag is. Meestal is het in gebieden waar veel bewoners wonen. Steden en zeer stedelijke gebieden zijn vaak de plaats van ernstige problemen van deze slimme en sluwe wezens. Wil je deze ratten bestrijden, dan heb je vaak professionele hulp nodig.

 

Welke soorten ratten zijn er?

Er zijn twee soorten wilde ratten die onze huizen en bedrijfspanden binnendringen. Als je last hebt van een rattenplaag, ga er dan vanuit dat er een probleem is met de bruine rat. Dit soort rat, bekend als de bruine, komt het meest voor in ons kleine landje. Veel mensen noemen dit soort ratten de rioolrat of de kanaalratten. Naast de bruine rat zijn er ook de zwarte ratten. Dit soort rat staat bekend als de dak- of huisratten. Het is absoluut noodzakelijk om deze beestjes, vergelijkbaar met de bruine rat, te elimineren om risicovolle situaties te voorkomen. Dus zorg er altijd voor dat je ratten blijft bestrijden.

Waarom ratten bestrijden?

Het is veel werk om ratten onder controle te houden, aangezien ze een risico kunnen vormen voor uw veiligheid en gezondheid, maar ook voor uw werknemers en familieleden. Knaagdieren scheiden continu urine uit en scheiden afval uit dat het voedsel, de apparatuur en het werkoppervlak zou kunnen verontreinigen. Dit kan de kans op het ontwikkelen van salmonellose, de ziekte van Weil en de pest vergroten. Deze ziekten kunnen tekenen van vergiftiging door voedsel veroorzaken, zoals hoofdpijn, braken, misselijkheid en diarree. De snijtanden van ratten groeien constant. Daarom moeten ze hun tanden lang en scherp houden door op voorwerpen te kauwen. Deze gevaarlijke gewoonte kan leiden tot kortsluiting en in sommige gevallen zelfs tot brand, als ze op draden kauwen. Ratten kunnen zelfs door plastic, hout en staal knagen. Tot op zekere hoogte kan regelmatig onderhoud ratten weghouden, maar het is essentieel om een ​​professionele aanpak te volgen om een ​​grote ongedierteplaag te weren en herhaalde plagen te voorkomen.

https://www.bestrijdingservicefriesland.nl/ongediertebestrijding/ratten-bestrijden