Danai Media
Image default
Dieren

Houtworm bestrijding, weg met vervelende insecten

Gaten in je houten objecten, zaagsel op de grond, larven nestjes. Het kunnen allemaal tekenen zijn dat je last van houtworm hebt. Dit wil je natuurlijk liever niet en je kunt er wat tegen doen: Houtworm bestrijding. Je kunt de houtwormen vakkundig laten verwijderen, zodat ze je niet meer tot last zijn. Wel zo fijn. Ze kunnen namelijk ernstige schade aanrichten die je in eerste instantie niet verwacht van deze kleine beestjes. Ze kunnen de draagkracht van de houten constructie aantasten, dit kan leiden tot instortingsgevaar. Ook kunnen ze houten objecten geheel vernielen, zonde van die antieke houten stoel. Deze schade voorkom je liever, zeker als je bedenkt dat het herstellen van dit soort schade ook enorm veel geld kost. Houtworm kom je dus liever niet tegen in of rondom je woning.

Hoe herken je houtworm?

Zoal al genoemd kun je houtwormen eigenlijk aan drie dingen herkennen. Namelijk:

–        Gaten in houten objecten

–        Zaagsel op de grond onder houten objecten

–        Larven nestjes (wel moeilijk te zien)

 

Dat zaagsel op de grond zie je vaak als eerst. Dit ligt dan onder houten objecten op de grond. Dit zaagsel is het boormeel van houtwormen of boktorren. Zaagsel kan betekenen dat je dus houtwormen of boktorren hebt, maar er is nog een andere manier om ze te herkennen. Dat is de bekende gaatjes in je houten objecten. Dit is de uitvliegopening van de beestjes. Beide is natuurlijk vervelend, want je hebt liever niet dat je houten objecten van binnen opgegeten worden. Schakel daarom houtworm bestrijding in.

Wat te doen bij houtworm?

Als je zaagsel of gaatjes tegengekomen bent in je houten objecten, dan kun je het beste meteen een bestrijdingsdienst bellen. Het liefst wil je natuurlijk zo snel mogelijk van die beestjes af, voor ze nog meer schade aanrichten. Dit kan erg vervelend zijn. Daarom is het een noodzaak om direct houtworm bestrijding in te schakelen als je deze beestjes tegenkomt. Om verdere schade te voorkomen laat je ze dus vakkundig verwijderen.

https://bestinspect.nl/ongedierte/houtworm