Danai Media
Image default
Dieren

Wat is een halster voor paard

Een halster voor paard wordt ook wel paardenhalster genoemd. Een paardenhalster of hoofddeksel is een apparaat dat wordt gebruikt om een paard te besturen. Het bestaat uit een neusriem, neusriemriem en een hoofdstel. Een halster voor paard is een van de meest voorkomende uitrustingen die u bij paarden zult zien. Het halster kan op veel verschillende manieren worden gebruikt om het dier onder controle te houden en gemakkelijker te hanteren.

 

Wat voor soort halster voor paard moet ik gebruiken?

Het eerste dat u moet doen bij het zoeken naar een nieuw halster voor uw paard, is bepalen welk type u nodig heeft. Er zijn drie hoofdtypen: het Engelse type, dat is een riem om de neus heen. Als tweede heb je het westerse type, dat banden heeft aan beide zijden van de snuit. Tot slot het Australische type, die heeft riemen rond beide zijden van de snuit en over het stemgebied achter een dier. Er zijn veel verschillende soorten halsters om uit te kiezen, maar de meest populaire is het nylon halster. Nylon halsters zijn geweldig omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en jarenlang meegaan. Je kunt ze ook in verschillende kleuren en patronen vinden, zodat ze passen bij de stijl van je paard. Het is mogelijk om een bit voor paarden te monteren aan een het halster, deze zijn bedoeld om nog beter signaal aan te geven bij het paard.

 

Een halster voor paard aan- en uitdoen

Een paardenhalster omdoen is een vaardigheid die elke ruiter zou moeten hebben. Als je er een moet aantrekken, zijn er veel verschillende manieren om dat te doen. De beste manier om een paardenhoofddeksel op te zetten, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en welk type hoofddeksel u heeft. De eerste stap is om je hand door de lus te steken en ervoor te zorgen dat deze minstens 2,5 cm onder je elleboog is. De tweede stap is om het over de oren van het paard te trekken en het dan achter zijn nek vast te maken. De derde stap is wanneer je de riem naar beneden trekt totdat deze net onder zijn kaaklijn komt en hem vervolgens voor zijn borst vastmaakt.

 

https://ruiterhart.nl/46-halsters-paard-pony