Danai Media
Image default
Internet marketing

Is positief denken onzin? Dan Kennedy’s mening

business marketing books

Dan Kennedy, een bekende zakenman, business coach, voorstander van hard management en hard time management, stelt in zijn boek How to Succeed in Business by Breaking All the Rules de meest voorkomende clichés van de literatuur over zelfontwikkeling in vraag.

Een daarvan is de noodzaak van positief denken om succes te behalen.

Dan Kennedy is ervan overtuigd dat ook de auteurs van populaire boeken over zelfontwikkeling de rol van negatieve emoties verkleinen.

“De meesten prediken het idee van het onderdrukken, uitroeien van alle negatieve emoties of het wegwerken ervan, de theorie van vergeving en focussen op positieve en heldere gedachten.”

In werkelijkheid zijn negatieve gevoelens echter frequente metgezellen van succes, en positieve daarentegen kunnen het proces om dit te bereiken vertragen. Waarom?

Ten eerste helpen scepsis en twijfels om uw huidige situatie beter in te schatten, u beter voor te bereiden op moeilijkheden en weloverwogen beslissingen te nemen, terwijl het negeren van problemen daarentegen gepaard gaat met het verlies van een adequate perceptie van de situatie.

“Als je salesmanager bent, heb ik een speciaal niet-standaard advies voor je. In plaats van te pronken op wekelijkse bijeenkomsten, hersenspoeling met ‘positief denken’ en diegenen te veroordelen die durven te bezwijken voor ‘negatief sentiment’, ga je aan de slag en bereik je concrete, praktische resultaten die je kunt vertegenwoordigen in de vorm van marketingontwerpen of verkoopplannen. Dan hebben uw medewerkers echt reden om optimistisch te zijn. “

Ten tweede is het idee dat alleen positieve gedachten met succes gepaard gaan, verkeerd. Falen, negatieve emoties en het besef van de eigen imperfectiekracht om meer te bereiken. Dit is een veel sterker motief voor actie dan het chanten van zelfverzachtende mantra’s.

Ten derde: degenen die negatieve gevoelens en emoties vermijden, riskeren uiteindelijk teleurstelling en depressie, omdat ze beseffen hoe nutteloos het is om de realiteit te weerstaan ​​en de nutteloosheid van hun inspanningen. Moeilijkheden zullen zulke mensen veel sneller woedend maken dan degenen die goed op hen zijn voorbereid.

Het is belangrijk op te merken dat het niet gaat om je in alle opzichten op het negatieve te concentreren. Natuurlijk is een positieve stemming in veel opzichten nuttig, maar koppig optimisme vanaf nul is dom en gevaarlijk. Je moet begrijpen dat echt positief denken niet betekent dat je negatieve gedachten moet opgeven. Het omvat het vermogen om met problemen om te gaan en aandacht voor alle mogelijke moeilijkheden en bezwaren die zich voordoen.

“Je kunt zo veel positief denken als je wilt, maar je zult nog steeds koffie morsen op een nieuwe stropdas, een lekke band doorboren, vast komen te zitten in een file, een belangrijke deal missen en af ​​en toe gefrustreerd raken. Positief denken betekent niet dat dit alles van het leven wordt uitgesloten. Het is een hulpmiddel om effectiever met deze problemen om te gaan. “

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram growth hacking 2020

https://marketingbook.shop/